На реконструкцію сміттєзвалища в Долинському районі потрібно майже три з половиною мільйони гривень

Для реконструкції полігону твердих побутових відходів, що знаходиться за межами с. Тростянець Долинського району потрібно – 3426,420 тисяч гривень. Про це йдеться в довідці...

Для реконструкції полігону твердих побутових відходів, що знаходиться за межами с. Тростянець Долинського району потрібно – 3426,420 тисяч гривень.

Про це йдеться в довідці сектору з питань надзвичайних ситуацій та екологічної безпеки Долинської РДА  “про стан екології та захисту довкілля на території району”.

Вивезення твердих побутових відходів на території Долинського району проводиться на полігон, який розташований за межами с. Тростянець. Балансоутримувачем полігону є КП “Комунгосп” Долинської міської ради.

Полігон введено в експлуатацію ще в 1993 році, тому на даний час потребує реконструкції.

Районна державна адміністрація подала запит на виділення коштів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища для реалізації заходу “Реконструкція полігону твердих побутових відходів”.

До слова, управління екології та природних ресурсів ОДА затвердило паспорт місця видалення відходів полігону та внесло його в інтерактивну карту Міністерства екології та природних ресурсів України.  

інтерактивна мапа

А 29 червня 2017 року на сесії Долинської РДА було прийнято рішення, інформацію про стан екології та захисту довкілля на території району взяти до уваги. 

 

Довідка.

Землю на місці колишнього військового кар’єру під полігон виділено ще 1992 року і рішенням керівництва району передано КП «Комунгосп» для експлуатації. У районі це єдиний полігон, він перебуває на балансі міста Долини. Але сміття привозять сюди зі всього району. 

За інформацією Аналітичної платформи Youcontrol комунальне підприємство “Комунгосп” зареєстровано в січні 2007 року. Основний вид діяльності збирання безпечних відходів. Керівником підприємства є Юсип Віталій Миколайович. 

Категорії
Новини
Новини
Loading...