Влада планує приділяти посилену увагу формуванню спроможних ОТГ в гірських районах

Для гірських районів країни необхідні зміни в методиці формування спроможних громад. Адже модель секторальної децентралізації для Львівської, Івано-Франківської, Чернівецької і Закарпатської областях відрізняється від...

Для гірських районів країни необхідні зміни в методиці формування спроможних громад. Адже модель секторальної децентралізації для Львівської, Івано-Франківської, Чернівецької і Закарпатської областях відрізняється від інших регіонів. Таку думку висловив віце-прем’єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко в інтерв’ю телеканалу «Еспресо TV».

На його думку, аби такі громади були спроможними, потрібно дати їм більше державної підтримки для розбудови інфраструктури та залучення інвестицій.

«За деякий час така громада стане спроможною. Але цей шлях буде довший, ніж, наприклад, в аграрних районах, де тільки податок на землю, транспортний акциз або торгівля підакцизним товаром дає прибутки і можливість бути спроможними», – сказав Зубко.

Він зазначив, що звернувся до австрійських колег, які мають величезний досвід роботи з гірським населенням, щодо залучення інвестицій в гірські райони, розвитку туризму, доступності освіти й інших послуг.

«У гірських районах ми спільно із депутатським корпусом будемо відпрацьовувати ці питання. Для нас важливо розуміти всі нюанси, які впливають безпосередньо на життя дітей, людей похилого віку, тому що це питання і медичного напрямку. Первинна сільська медицина, розвиток сільських територій в гірських районах – це питання, що потребують більшої уваги», – сказав Геннадій Зубко.

Категорії
Новини
Новини
Loading...