Тип будівництва: монолітно-каркасний чи будівництво з цегли. В чому переваги?

При виборі квартири, покупці враховують такі фактори як місце розташування та ціна, але немалу роль відіграють і матеріали для зведення новобудови. Аналітичний центр Благо дослідив переваги...

При виборі квартири, покупці враховують такі фактори як місце розташування та ціна, але немалу роль відіграють і матеріали для зведення новобудови.

Аналітичний центр Благо дослідив переваги та недоліки цегляних і монолітно-каркасних будівель.

Довгий час саме перший тип житла вважався одним з кращих, адже цегла є екологічно чистим продуктом, яка має властивість регулювати мікроклімат усередині приміщення, а також чудово утримує тепло, дозволяючи суттєво економити на опаленні. Але це при умові, що забудівельник використовує дорогу керамічну цеглу. Більш дешева силікатна досить вразлива до перепадів температури та вологості. Що ж стосується щілинної та пористої цегли, то вона також забезпечує чудову термоізоляцію, проте потребує ретельної роботи – якщо будівельний розчин заб’ється в порожнину, то всі переваги цього матеріалу втрачаються.

Терміни будівництва такого помешкання зазвичай досить затягнуті, адже на швидкість роботи впливають безліч факторів. Тому самі забудівельники частіше воліють будувати монолітно-цегляні будинки. Зведення будівлі такого типу відбувається значно швидше.

Каркасно-монолітне будування передбачає зведення міцного залізобетонного каркасу, по якому заливають бетонну масу.

Такі помешкання мають безліч унікальних достоїнств, головним з яких для багатьох стає вільне планування та довговічність. Монолітно-каркасний дім може простояти до 250 років, а також йому не страшні вибухи, землетруси та інші катаклізми. До переваг ще відносять вільне планування. Квартира взагалі може не мати перегородок.

Також у монолітно-каркасній новобудові відсутні ризики утворення тріщин в стінах. Тому в таких будинках можна відразу робити якісний ремонт.
За монолітно-каркасним типом зараз в Івано-Франківську зводяться комплекс апартаментів “Парус” та “Район Манхеттен“.

Категорії
Новини
Новини
Loading...