Руслан Марцінків просить обласну раду та ОДА повернути Івано-Франківський аеропорт в комунальну власність

Івано-Франківський виконавчий комітет має намір прийняти міжнародний аеропорт міста в комунальну власність. З таким зверненням до обласної ради та адміністрації сьогодні виступив на сесії...

Івано-Франківський виконавчий комітет має намір прийняти міжнародний аеропорт міста в комунальну власність.

З таким зверненням до обласної ради та адміністрації сьогодні виступив на сесії міськради мер міста Руслан Марцінків.

“Летовище має стати спільною власністю міста та області. І аж ніяк не бути приватним аеропортом, звідки літають тільки чартери та вигідні авіалінії. Місто спільно з областю зможе забезпечити належні умови розвитку аеропорту, залучення конкурентних перевезень, відкриття міжнародних рейсів. Розвиток летовища має стати спільним пріоритетом обласної та міської ради задля туристичного розвитку Прикарпаття”, – йдеться в зверненні.

За словами міського голови теперішній власник не виконує свої зобов’язання згідно з договором концесії, що у свою чергу, призвело до того, що з летовища йдуть авіакомпанії.

“Приватники догосподарювались так, що стан об’єкту лише погіршується. Йдеться не тільки про авіаперевезення, але й інфраструктуру. Якщо не почати відновлювати летовище наслідком може стати його продаж за безцінь з подальшим занепадом та знищенням”, — сказав Руслан Марцінків.

Категорії
Новини
Новини
Loading...