5 порад, що робити в Карпатах влітку

Якщо замість відпочинку на морі в Турції, підйому на гірські вершини Тибету, споглядання північного сяйва в Ісландії, полювання на пінгвінів в Антарктиді, занурення з...

Якщо замість відпочинку на морі в Турції, підйому на гірські вершини Тибету, споглядання північного сяйва в Ісландії, полювання на пінгвінів в Антарктиді, занурення з аквалангом біля берегів Австралії ви обрали гамак в Яремче – це правильний вибір.

Карпати не тільки красиві, але і розвинені з точки зору гірського туризму. Журналісти Франківчан підібрали для вас 5 порад як не змарнувати відпустку в Карпатах і весело провести час.

Велотур

Пов’язане зображення

В Карпатах саме велосипед є оптимальним засобом пересування. Він дозволяє за відносно короткий проміжок часу відвідати велику кількість місць. На ньому можна їздити скрізь, але на початку краще зосередитися на більш коротких трасах. Веломандрівка не вимагає значної фізичної підготовки, оскільки в будь кий момент можна зупинитись, щоб перепочити і насолоджуватись краєвидом. Для такого відпочинку не обов’язково брати з собою велосипед, його можна взяти на прокат вже на місці.

Щоправда такий відпочинок підходить не всім, для тих хто не їздить на велосипеді друга порада.

Гірське сходження

Результат пошуку зображень за запитом "туристи в карпатах"

Найпростіше, взяти рюкзак, намет, спальник, карімат, запас продуктів на кілька днів, купити мапу в першому ліпшому газетному кіоску і відправитись підкорювати гірські вершини. Але не кожен здатен одразу зорієнтуватись на місцевості, тому доречним буде звернутись до послуг кваліфікованого інструктора. До мінусів такого виду відпочинку можна віднести непередбачувану погоду. Окрім дощу, запеклі мандрівники на вершинах гір можуть потрапити знайти сніг, або згоріти під палючим сонцем.

Коли мова йде про  піший туризм, варто згадати про альпінізм як вид відпочинку. В Карпатах перш за все Скелі Довбуша, Ямельниця, Цапові скелі в Церковні і Соколине Око в Протятому камінні, неподалік перевалу Німчич. 

Кінні прогулянки

Результат пошуку зображень за запитом "кінні прогулянки"

Кінні прогулянки не новина, вони давно популярні серед бувалих туристів. Це переважно одноденні виїзди з інструктором (для тих хто не вміє триматись в сідлі), або без. Цього часу цілком вистачає, щоб стати ближчим до природи, оглянути гірські краєвиди і не перетруджувати ноги ходінням пішки та крутінням  педалей.

Кінні прогулянки є хорошим способом зняття повсякденного емоційного стресу. Перед поїздкою не забудьте захопити кілька яблук, коні їх дуже люблять.

Політ на параплані

Пов’язане зображення

Висоти боїться половина планети, але піднявшись в повітря на параплані страх зникає. Під час польоту складається враження, ніби Ви стоїте на вершині зеленого пологого пагорба і милуєтеся навколишньою красою, тому першою фразою після м’якого приземлення стане: “це чудово”.

Літати на параплані можна лише за гарної погоди і попутного вітру. В Карпатах політ можна здійснити в декількох місцях: Боржаві, Рахові або Славському. Важливо, для польоту на пароплані не треба проходити медкомісій, у тандемі з досвідченим пілотом можна літати навіть людям із дисфункцією рухового апарату.

Рафтинг по річкам

Пов’язане зображення

Сплав по гірській річці – це хороший варіант для того, щоб провести час із сім’єю або друзями. Залежно від кількості людей у компанії, можна обрати байдарку, катамарани, каяк або надувний човен.  В українських Карпатах рафтинг найчастіше проводять на Черемоші, Пруті, Чорній та Білій Тисі. В інших річках рівень води постійно коливається, що впливає на проведення якісного сплаву. За організацією такої мандрівкі варто звернутись до рафтинг-клубу.

Зазвичай, у вартість туру входить оренда спорядження, послуги інструктора, страховка. Сплав може тривати кілька годин, або кілька днів. Все залежить від рівня складності річки і ваших уподобань. 

В Карпатах можна успішно поєднати активний відпочинок зі спокійними походами по музеях, ярмарках і історичних місцях.

Можна взяти участь у традиційному проводжанні пастухів з отарою овець у гори, або скористатися карпатським трамвайчиком, який відправляється з Вигоди Долинського району. Можна відвідати печери Рахівського, Тячівського та Перечинського районів, або поїхати в закарпатські виноробні та сироварні. Можна подивитися на маньчжурських оленів, на єдиній в Україні фермі. А можна просто піти в гори по гриби чи ягоди.


Відверто кажучи, ідей як провести літо в Карпатах існує неймовірна кількість. На чому б ви не зупинили свій вибір, відпочинок пройде незабутньо, адже Карпати це багатство і краса української землі.

Категорії
Місто
Новини
Loading...