У Франківську збудують нову лінію тролейбусної мережі

В Івано-Франківську до Дня Незалежності України в  планують збудувати нову лінію тролейбусної мережі, яка сполучатиме мікрорайон Пасічна з залізничним вокзалом.  Про це Франківчанам розповів директор комунального...

В Івано-Франківську до Дня Незалежності України в  планують збудувати нову лінію тролейбусної мережі, яка сполучатиме мікрорайон Пасічна з залізничним вокзалом. 

Про це Франківчанам розповів директор комунального підприємства “Електроавтотранс” Віталій Голутяк.

За його словами, новий маршрут починатиметься з вулиці Василіянок через вулицю Вовчинецьку, Привокзальну площу до роздоріжжя вулиць Гаркуші і Лепкого.

“Підготовчі роботиз будівництва нової гілку тролейбусної мережі розпочались на початку липня. Частину необхідного обладнання уже придбали, а саме 30 опор контактної мережі. Зараз оголошено тендер на роботи по встановленню опор контактної мережі. Хотілося б відкрити лінію до Дня Незалежності”, – сказав Віталій Голутяк.

За його словами, завдяки створенню нового маршруту мешканцям міста буде зручно доїхати з вокзалу у напрямку Європейської площі. З уведенням в експлуатацію цієї гілки тролейбусної мережі, зазнають змін тролейбусні маршрути які курсують з Пасічної.

“Тролейбси маршрутів №6 та №8 їхатимуть через вокзал, а тому потреба у теперішньому варіанті маршруту №1 відпаде”, – сказав директор КП “Електроавтотранс”

Що буде з тролейбусним маршрутом №1 Віталій Голутяк не уточнив, мовляв говорити про це передчасно.

Також, він зазначив, що “Електроавтотранс” має амбітну ціль за три роки побудувати 20 кілометрів тролейбусної лінії. Тролейбуси можуть з’яитись на вулицях Володимира Великого, Пилипа Орлика, Новгородській, Дністровській, Вовчинецькій та Ходкевича.

“В перспективі будівництво мережі від Європейської площі по вулиці Петлюри і вулиці Довженка до АС-3. Від АС-3 через Мазепи, Романа Гурика до Південного бульвару. І від Європейської площі до аеропорту”, – зауважив Віталій Голутяк.

Категорії
Новини
Новини
Loading...