Мешканці Івано-Франківська звернулись до головного прокурора області щодо скандальної надбудови на Грушевського

Мешканці будинку на вулиці Грушевського, 20 звернулися до прокурора Івано-Франківської області Олександра Стратюка зі скаргою на бездіяльність слідчих та процесуальних керівників у справі щодо...

Мешканці будинку на вулиці Грушевського, 20 звернулися до прокурора Івано-Франківської області Олександра Стратюка зі скаргою на бездіяльність слідчих та процесуальних керівників у справі щодо надбудови мансардного приміщення у будинку-пам’ятці архітектури місцевого значення.

Про це повідомляють “Версії”.

За заявою жителів будинку сьогодні здійснюється розслідування в кримінальних провадженнях, які є наслідком незаконних дій Перевозової І.В. при оформленні дозвільної документації та безпосередньої реконструкції мансардного приміщення.

Громадяни повідомляють, що за фактом підроблення власником квартири №15 Свиридовим В.М. (батьком Перевозової І.В.) підписів мешканців будинку по вулиці Грушевського,20 в документі, а саме: «згоді на будівництво мансарди на горищі будинку» зареєстроване кримінальне провадження.

А слідчим Івано-Франківського відділу НП ГУНП в Івано-Франківській області досі не допитані всі свідки. Хоча провадження зареєстроване від 24 липня 2014 року. 

Підставою для звернення до правоохоронних органів стало те, що за словами заявників Перевозовою І.В. шахрайським чином був отриманий Висновок щодо технічного стану несучих конструкцій та можливості проведення реставрації з пристосування горища до квартири №15. Зареєстроване ще одне провадження . Заявники переконують, що Перевозова І.В. від імені Свиридова В.М. подала до ЦНАПу Івано-Франківської міської ради підроблену завірену нотаріальну згоду мешканців будинку по Грушевського, 20 на будівництво мансарди на вказаному будинку.

Досудове розслідування здійснюється Івано-Франківським відділом поліції і в деяких з них триває понад два роки, а винних осіб досі не встановлено. Мешканці скаржаться, що слідчий вже більше трьох разів закривав вказані кримінальні провадження, однак, вони були поновлені як не прокуратурою, то судом. Тож просять прокурора Івано-Франківської області Олександра Стратюка видати письмові вказівки процесуальним керівникам у досудовому розслідуванні у вказаних кримінальних провадженнях для встановлення та притягнення винних осіб до відповідальності.

Також встановити та повідомити, які конкретно заходи реагування були вжиті за прорахунки, допущені при здійсненні досудового розслідування у вищезгаданих кримінальних провадженнях до працівників СВ Івано-Франківського ВП (з зазначенням прізвищ цих працівників). Та взяти на контролю перебіг досудового розслідуваннях у вищезгаданих кримінальних провадженнях.

 

Категорії
Новини
Новини
Loading...