В калуській школі організували клас для обдарованих дітей

Вперше в Калуші на базі НВК “ЗОШ І-ІІІ ступенів №10-ліцей” створено проектний клас для здібних обдарованих дітей, які працюватимуть за науково-методичним проектом “Інтелект України”. ...

Вперше в Калуші на базі НВК “ЗОШ І-ІІІ ступенів №10-ліцей” створено проектний клас для здібних обдарованих дітей, які працюватимуть за науково-методичним проектом “Інтелект України”. 

 Тетяна Федорів, директор ЗОШ І-ІІІ ступенів №10-ліцею зазначила:

«Поки ЗОШ І-ІІІ ступенів №10-ліцей — єдина школа в Калуші, яка працює за науково-методичним проектом “Інтелект України”. Ми готуємо для навчання учнів природничо-математичного ліцею».

Мета всеукраїнського науково-методичного проекту «Інтелект України» – впровадження в освітній простір України системи пошуку, розвитку та педагогічної підтримки інтелектуально здібних дітей та учнівської молоді.

Для набору учнів у цей клас кожен майбутній школяр проходив психологічно-педагогічну діагностику, де перевіряли інтелект, пам’ять, логіку та загальний розвиток. Зрештою, клас сформували з 32-х учнів. Для учнів такого класу підібрали відповідних вчителів. Кожен з них пройшов певний курс та отримав сертифікат про підготовку для викладання у класі для обдарованих дітей.

Програма першачків відрізнятиметься від стандартної. Окрім загальношкільних предметів, програма яких спеціально адаптована, введені додаткові курси: «Навчаємося разом» та «Еврика». Курс «Навчаємось разом» містить в собі виховну мету, на якому діти розвивають пам’ять за спеціальними методиками, вчаться працювати з інформацією. На курсі «Еврика» школярі розвиватимуть математичні здібності за певною методикою, не хаотично. Також випробовуватимуть винахідницькі якості, кмітливість, працюватимуть над рішенням складних задач, зазначила Тетяна Федорів.

Програма розроблялася таким чином, щоб врахувати вікові особливості учнів та збільшити їх інтерес до навчання. Завдяки міжпредметним зв’язкам, засобам наочності та відеоматеріалам, об’єкт вивчення стає більш зрозумілим та цікавим. Це означає, що кожен урок школярів супроводжуватиметься технічними приладами, від початку до кінця уроку вони працюватимуть за комп’ютером.

Відповідно учні матимуть інші навчальні посібники, що купуватимуться, а не за стандартом видаватимуться у шкільній бібліотеці. Нагадаємо, що 9 лютого у приміщенні актової зали НВК “ЗОШ І-ІІІ ступенів №10-ліцей” для батьків майбутніх першокласників проводились батьківські збори, де і узгоджували подібні комерційні питання. Отож за навчальні посібники батькам доведеться сплачувати 195 грн. на місяць. Після завершення навчального року посібники залишаться в учнів.

Наступного року дирекція школи-ліцею планує знову формувати клас для обдарованих дітей, повідомляють “Вікна”.

 

Категорії
Новини
Новини
Loading...