В двох районах Івано-Франківщини зареєстровано випадки африканської чуми свиней

Управління Держпродспоживслужби в Долинському районі застерігає власників підсобних господарств, які утримують свиней, бути пильними. Якщо ви помітили на тілі свині множинні крововиливи, які супроводжуються...

Управління Держпродспоживслужби в Долинському районі застерігає власників підсобних господарств, які утримують свиней, бути пильними.

Якщо ви помітили на тілі свині множинні крововиливи, які супроводжуються лихоманкою і погіршенням загального стану тварин, потрібно негайно повідомити ветеринарного лікаря, повідомляють Франківчани з посиланням на Долинську РДА

Це захворювання дуже швидко передається від хворих тварин до здорових. Збудником захворювання є вірус. Він перейшов від диких кабанів до свійських тварин на території Чернігівської і Луганських областей, які межують з Російською федерацією.

Потрібно пам’ятати, що збудником захворювання є вірус, стійкий до високої температури, він витримує заморожування, висушування та гниття. Свою згубну дію вірус може зберігати місяцями і роками. Люди на цю хворобу не хворіють, але економічні збитки від неї дуже великі.

Вірус цього захворювання може місяцями зберігатися у тушах свиней, у свіжому, замороженому, копченому м’ясі, крові, ґрунті, фекаліях. Він стійкий до високої температур. Лікування і профілактики африканської чуми не існує.

Прохання власників утримувати свиней в «закритому режимі», у разі виникнення захворювання все поголів’я свиней буде знищено методом спалення.

Якщо у вас захворіла, чи загинула свиня, негайно повідомте спеціаліста ветеринарної медицини, який обслуговує даний населений пункт. Краще повідомити про підозру на африканську чуму свиней, навіть якщо ваші підозри не підтвердяться, ніж не повідомити взагалі. Вчасно проведені заходи по локалізації цієї небезпечної хвороби унеможливлює її поширення по території регіону і держави.

Категорії
Новини
Новини
Loading...