У Франківськ приїде співзасновниця ufaFabrik, німецького проекту ревіталізації промислової зони

У п’ятницю-неділю, 21-23 липня, Івано-Франківськ відвідає Зіґрід Німер — співзасновниця і керівник ufaFabrik у Берліні, що є одним із перших у Європі прикладів успішно...

У п’ятницю-неділю, 21-23 липня, Івано-Франківськ відвідає Зіґрід Німер — співзасновниця і керівник ufaFabrik у Берліні, що є одним із перших у Європі прикладів успішно реалізованого проекту ревіталізації промислової зони.

Іноземна гостя побуває на заводі «Промприлад», поділиться німецьким досвідом ревіталізації постіндустріальних територій із представниками міської адміністрації Франківська, учасниками проекту «Промприлад», мешканцями міста.

Візит відбудеться в рамках програми «Урбаністика» платформи «Тепле Місто» за підтримки Посольства Німеччини в Україні.

Програма візиту Зіґрід Німер (Sigrid Niemer) до Івано-Франківська передбачає:

  • круглий стіл «Ревіталізація індустріальних зон у межах міста: досвід Берліна та перспективи для Івано-Франківська», брифінг для медіа. 21 липня, п’ятниця, 10.00 – 11.30 Туристично-інвестиційний центр, вул. Галицька, 4А.

 До участі у заході запрошені:

Руслан Марцінків — міський голова Івано-Франківська

Богдан Білик — заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів міськради

Ігор Попадюк — начальник управління інвестиційної політики виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради

Зіґрід Німер — співзасновниця та керівник ufaFabrik із Берліна

Юрій Филюк — керівник платформи «Тепле Місто», проектний менеджер Promprylad

Альона Каравай — керівник ГО «Інша Освіта», партнер проекту Promprylad

Олександр Шевченко — куратор урбаністичних проектів «Теплого Міста»

  • відкрита зустріч із активними містянами. 23 липня, неділя, 17.30, проект «Квадрат Курбаса», вул. Курбаса.

Питання переорієнтації промислових об’єктів, які втратили свою первинну виробничу функцію, є актуальною для Івано-Франківська, зокрема в контексті проекту ревіталізації території заводу «Промприлад».

UfaFabrik — це культурно-освітній центр для найрізноманітніших активностей і дозвілля, дискусій та обміну ідеями. Тут відбуваються виставки, спектаклі, концерти, перформанси, міжнародні зустрічі, фестивалі, конференції, воркшопи. На кожен смак — від спорту й екопроектів до гри на африканській перкусії та фотокурсів. Заходи загалом об’єднують у три напрями: мистецтво та культура, екологія і сталість, соціальні проекти й залучення громади. Майданчик відкритий для представників різних релігій, національностей, віку (від дітей, підлітків до людей поважного віку, є сімейні заходи).

Зіґрід Німер є співтворцем ufaFabrik, від самого початку — 1970-х — вона була безпосередньою учасницею перетворення колишньої спорожнілої кіностудії UFA на «культурний оазис» Берліна. У Європі це було піонерство у створенні культурних центрів такого зразка. UfaFabrik стала відомим культурним осередком не лише для німецької столиці, а й для цілої Європи.

 Більше про Зіґрід Німер та ufaFabrik на http://www.ufafabrik.de і http://www.culturefighter.eu/.

Проект «Промприлад» передбачає оновлення і перепрофілювання індустріального простору заводу «Промприлад» в Івано-Франківську на майданчик для креативного бізнесу, урбаністичних, мистецьких та освітніх проектів і процесів. Нині триває його другий етап — запуск пілотної частини (ремонт частини приміщення, оновлення і наповнення його першими функціями). Партнери проекту: «Тепле Місто», ГО «Інша Освіта», Garage Gang, CANactions. MitOst, UBDP.

Більше інформації тут:  http://warm.if.ua/uk/projects/promprylad.

Контактна особа:

Олександр Шевченко,

координатор програми «Урбаністика» платформи «Тепле Місто»

[email protected]

0936917946

Категорії
Новини
Новини
Loading...