Франківщина займає 15 місце в Україні за промисловим виробництвом

У 2016р. питома вага Івано-Франківщини у загальному обсязі реалізованої промислової продукції держави склала близько 2%, що відповідає 15 місцю серед регіонів України. Зручне географічне...

У 2016р. питома вага Івано-Франківщини у загальному обсязі реалізованої промислової продукції держави склала близько 2%, що відповідає 15 місцю серед регіонів України.

Зручне географічне розташування області, природно-ресурсні та історичні умови посприяли розвитку найбільш вагомих у промисловому комплексі підприємств переробної галузі та з постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря. Інформує головне управління статистики.

Пріоритетним в області є виготовлення виробів з деревини, виробництво паперу та поліграфічна діяльність. З виробництва окремих видів продукції наш регіон займає провідні місця на державному рівні. 

Серед регіонів України Івано-Франківська область у 2016р. утримала лідерство з виробництва окремих видів хімічної продукції, зокрема, з виробництва смол.

Традиційно частка Івано-Франківщини переважає у загальнодержавних обсягах з виробництва предметів одягу, аксесуарів до одягу з хутра і складає майже 45%.

Майже 18% видобутку сирої нафти, 27% – нафтового газу.

Категорії
Новини
Новини
Loading...