Дорожня інфраструктура для безпеки

Цього року в Івано-Франківську планують влаштувати 13 об’єктів дорожньої інфраструктури, які покликані підвищити безпеку руху. Про це повідомив директор департаменту житлової, комунальної політики та...

Цього року в Івано-Франківську планують влаштувати 13 об’єктів дорожньої інфраструктури, які покликані підвищити безпеку руху.

Про це повідомив директор департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайло Смушак. Він зауважив, що таку роботу комунальники почали кілька років тому і продовжуватимуть впровадження на вулицях Івано-Франківська практик влаштування об’єктів дорожньої інфраструктури, покликаних гарантувати належну безпеку руху всім його учасникам.

Передовсім йдеться про острівці безпеки і напрямні острівці, кільцеві розв’язки, підняті пішохідні переходи, додаткове їх освітлення, антикишені, розмітку тощо.

«Безпека – це найважливіше, що повинно бути. Щороку в Івано-Франківську трапляється півтори сотні ДТП, у яких гинуть 10-15 осіб. А у 914 містах Європи не гине жодної людини, у 41 місті смертельних випадків на дорогах не фіксували п’ять, а у 16 містах – шість років. Ми спершу думали, як латати ями, потім – як краще ремонтувати дороги. А у Європі спершу думають про безпеку, і ми теж маємо так робити», – каже М. Смушак.

За його словами, цьогоріч в Івано-Франківську планують влаштувати 13 таких «безпечних» об’єктів дорожньої інфраструктури, на що у міському бюджеті передбачено 2311 тисяч гривень, пише “Західний кур’єр”.

Керівник комунального департаменту поінформував, що у понеділок оголосили тендер на спорудження кільцевої розв’язки на перехресті вулиць Довгої-Берегової та Північного бульвару. Очікують погодження проекти влаштування кільцевої розв’язки на перехресті вул. Гетьмана Мазепи-Романа Гурика,   напрямних острівців при з’їзді з моста на вул. Галицькій, острівців безпеки на вул. Галицькій, Надрічній, Вовчинецькій, Симоненка та першого піднятого до рівня проїжджої частини перехрестя вул. Довгої-Слов’янської, поблизу середньої школи №1 та міської поліклініки №2.

У подальших планах – завершення кільцевої розв’язки на перехресті вулиць Привокзальної-Купчинського-Вовчинецької та заміна напрямних острівців на кільцеву розв’язку на перехресті вул. Вовчинецької-Деповської-Гетьмана Сагайдачного. Вперше в Івано-Франківську на ділянках доріг між цими транспортними кільцями планують організувати реверсивні смуги руху. 

Фото: Версії.

Категорії
Новини
Новини
Loading...