Франківський “Промприлад” планують відновити за німецьким зразком.

Завод планують перетворити на осередок розвитку культури, економіки та освіти. У приміщенні хочуть відкрити танцювальну школу, курси для медійників, конференц хол тощо.  Про це розповіли сьогодні, 21...

Завод планують перетворити на осередок розвитку культури, економіки та освіти. У приміщенні хочуть відкрити танцювальну школу, курси для медійників, конференц хол тощо.

 Про це розповіли сьогодні, 21 липня, під час круглого столу “Ревіталізація індустріальних зон у межах міста: досвід Берліна та перспективи для Івано-Франківська”, повідомляє “МСТО”.

Участь у ньому взяли представники Івано-Франківської міської ради, платформи “Тепле місто” та співзасновниця і керівник “ufaFabrik” у Берліні Зіґріт Німер.

Гостя з Німечинни роззповіла, що багато чула про наш завод та надіється, що її досвід буде корисним для перетворення “Промприладу”. Розповіла по те, як колись у Берліні стала учасницею перетворення колишньої кінофабрики:

“Все почалося у 70-х роках, коли Німеччина була ще розділеною. Тоді місцева влада планувала знести цю будівлю, натомість створити на її місці щось нове. Розпочали процес перетворення молоді люди, які не мали ні грошей, ні зв’язків. Все грунтувалося на ентузіазмі”.

За такою схемою хочуть відбутувати й завод “Промприлад”. Його планують перетворити на осередок розвитку культури, економіки та освіти. Приміщення залишиться без змін. В ньому відкриють школу танців, курси для медійників “Медіа хаб”, конференц  хол, урбан-лабораторію.

 

Категорії
Новини
Новини
Loading...