У франківський медуніверситет надійшло майже 5 тисяч заяв від вступників

З 12 липня в Україні й Івано-Франківську, зокрема, стартувала вступна кампанія до вищих навчальних закладів. Станом на учора, 20 липня, до Івано-Франківського національного медичного університету надійшло 4 936...

З 12 липня в Україні й Івано-Франківську, зокрема, стартувала вступна кампанія до вищих навчальних закладів.

Станом на учора, 20 липня, до Івано-Франківського національного медичного університету надійшло 4 936 заяв, із них 4562 заяви – електронні, ще 373 заяви у паперовому вигляді, інформує Фіртка.

Цьогоріч абітурієнти подають документи  електронній формі через особистий кабінет на сайті ez.osvitavsim.org.ua. Тож кампанія проходить без звичних черг та шаленого ажіотажу під вікнами університетів, але через активність вступників Єдина База перші три дні працювала з перебоями.

Найбільше студенти подають документи на  спеціальність «Медицина».

«Найперше – це пов’язано із кількістю державних місць. Спочатку нам прогнозували 244 державних місця, але у зв’язку із тим, що Кабмін скоротив кількість місць державного фінансування, на «Медицина»  – 205 місць,  «Педіатрія» – 30 місць та «Стоматологія» – 4 місця», – наголосив Ігор Сарапук.

Крім того, на спеціальність «Стоматологія» надійшло 780 заяв, «Педіатрія» – 465 та «Фармація» – 391 заява.

««Педіатрія» нам повернута. В зв’язку із формуванням нової системи спеціальностей «Педіатрія» була опущена минулого року і це відобразилося в кількості поданих заяв. Порівняно із попередніми роками «Педіатрія» була на другому місці, а тепер на третьому за кількістю поданих заяв», – міркує І. Страпук.

Також на спеціальність «Фізична терапія, ерготерапія» подано 140 заяв. Це нова спеціальність, готуватиме фахівців реабілітологів, за освітнім рівнем – бакалавр, наразі форма навчання лише за контрактом. 

Подача документів триватиме до 18:00 26 липня, а зареєструвати електронний кабінет можна до 18:00 25 липня. 

Кожен абітурієнт може подати дев’ять заяв на чотири спеціальності.

Категорії
Новини
Новини
Loading...