У двох франківських школах проводять освітній експеримент

В Івано-Франківській ЗОШ №26 вже другий рік проводять освітній експеримент «Розумники», де використовуються інформаційні технології, а також у ЗОШ №9 — цього року розпочнуть...

В Івано-Франківській ЗОШ №26 вже другий рік проводять освітній експеримент «Розумники», де використовуються інформаційні технології, а також у ЗОШ №9 — цього року розпочнуть випробовувати нові програми для молодшої школи.

 Про це у коментарі журналістам повідомив директор департаменту освіти Ігор Смаль, пише “МІСТО”.

У школі №26 вже другий рік працює експеримент. Школярі-першокласники, які минулого року вчилися за педагогічними експериментом будуть продовжити навчатися за цією програмою у другому класі.

У 2017/2018 навчальному році першокласники цієї  школи також будуть вчитися теж за програмою «Розумники».

 Методика експерименту «Розумники» — це використання мультимедіа у початковій школі для опанування навчальної програми. Йдеться про вивчення абетки, мови, математики та природознавства з допомогою спеціально розроблених ігрових програм.

«Головна ідея таких проектів полягає втому, щоб діти з першого класу починали використовувати інформаційні технології. Батьки і діти задоволені такою освітньою програмою. На одній з нарад із директорами шкіл, директор ЗОШ №26 розповіла, наскільки діти швидше і краще засвоюють матеріал програми», — зазначає Ігор Смаль.

Такі експерименти можна впровадити і в інших школах Івано-Франківська, однак проблема в тому, що це «лягає на плечі батьків».

«Батьки мають забезпечити свою дитину відповідним планшетом і понести певні витрати. Лише це є лімітуючим чинником, чому це не можуть впровадити у всіх школах», — каже директор департаменту освіти.

Ігор Смаль додає, що якщо батьки будуть виступати з такою ініціативою, їх безперечно підтримують. Окрім цього, дітей, батьки яких є учасниками АТО чи інших пільгових територій, забезпечують необхідною технікою за кошти міського бюджету.

 

Категорії
Новини
Новини
Loading...