Віктор Шевченко: До зими маємо збудувати й накрити школу в Боднареві (фото)

Про сумнозвісну Боднарівську школу, корпуси якої розташовані через дорогу, чули багато. Тут неодноразово траплялись аварії. Школярі, що бігли через міжнародну трасу з одного уроку...

Про сумнозвісну Боднарівську школу, корпуси якої розташовані через дорогу, чули багато. Тут неодноразово траплялись аварії.

Школярі, що бігли через міжнародну трасу з одного уроку на інший, час від часу потрапляли під колеса автівок, а кілька років тому така ДТП закінчилась каліцтвом, інформує прес-служба народного депутата.

«Школа нам дуже потрібна, бо наші діти навчаються фактично на проїжджій частині. Це дорога міжнародного значення, діти її перебігають. Майже триста учнів щодня ризикують здоров’ям і життям», – розповідає сільський голова Боднарева Микола Дрогомирецький.

Нову школу, яка мала вирішити усі проблеми Боднарівської громади, розпочали будувати ще у 1992 році. Звели фундамент. І уже чверть століття чиновники різних рівнів тільки обіцяли продовжити роботи. Аж поки за вирішення проблеми не взявся народний депутат України Віктор Шевченко.

«Багато зусиль я спрямовую на те, щоб вибити фінансування на будівництво, реконструкцію шкіл на Прикарпатті. Бо наші діти заслуговують навчатись у гідних умовах: з опаленням, світлими класами, з гарними сучасними меблями і комп’ютерами. А по селах, на жаль, ситуація критична. Так було ів Боднареві. А тепер зовсім інша ситуація. На даний момент на школу в цьому селі виділили понад 3 мільйони 600 тисяч гривень, які зараз активно освоюють», – розповів нардеп. 

«Ми працюємо уже півтора місяці. 15 людей з ранку до вечора спочатку укріплювали фундамент. Бо він був у занедбаному стані. А зараз закладаємо основні стіни на першому поверсі, потім – другий. Повним ходом робимо кладку. А після того буде перекриття. Головне, щоб були кошти. До кінця року, при належному фінансуванні, встигнемо збудувати і навіть накрити», – розповів виконроб Валерій Романюк.

«Робота кипить, і це не може не тішити. А ми разом з командою «УКРОПу» зробимо все, аби до зими не тільки збудувати, але й накрити цю школу. Це немалий бюджет. Ми домовились із будівельниками, що вони будуть виконувати максимальний об’єм роботи. А решту фінансування ми з командою знайдемо», – наголосив Віктор Шевченко.

«Мешканці Боднарева не натішаться: нарешті школа росте на очах. Це найважливіше питання для села. Народжуваність зростає, а дітей нема куди віддавати. Тому це наше першочергове завдання», – додав Микола Дрогомирецький.

Категорії
Новини
Новини
Loading...