Калуську школу відібрали для участі у впровадженні нового держстандарту для першачків

Калуську ЗОШ І ступеня №11 відібрали для участі у пілотному впровадженні нового державного стандарту початкової освіти у рамках реформи “Нова українська школа”, анонсованої Міністерством...

Калуську ЗОШ І ступеня №11 відібрали для участі у пілотному впровадженні нового державного стандарту початкової освіти у рамках реформи “Нова українська школа”, анонсованої Міністерством освіти і науки України. “Нова українська школа” – українсько-польський проект.

Метою проекту є запровадження структурних змін в системі загальної середньої освіти, зокрема збільшення тривалості старшої школи до трьох років, її відокремлення та забезпечення умов для реалізації профільного навчання учнів старших класів, інформують “Вікна”.

Поки що закон про “Нову освіту” ще не прийняли, але Міністерство освіти і науки запевняє про успішність впровадження. Проте ще до прийняття нового закону про освіту триває апробація перспективного стандарту початкової освіти. Таким чином, для участі у проекті Міністерство освіти і науки відібрало 100 шкіл – по 4 школи у кожній області та Києві. У пілотному проекті в кожній школі братимуть участь два перших класи.

З вересня у Калуській ЗОШ І-ІІ ступенів №11 честь бути першовідкривачами випала 1-А та 1-Б класу. 1-В клас буде інклюзивним, тобто для дітей з особливими потребами, де зможе навчатися не більше 20 учнів. Батьки майбутніх школярів зацікавлені і підтримують участь у пілотному проекті.

Оксана Відливана, директор ЗОШ №11, відзначає:

“Для того, щоб брати участь у цьому проекті, ми заповнили аплікаційну форму. 22 червня нас відвідали головний спеціаліст Міністерства освіти і науки України Алевтина Лотоцька та начальник відділу наукового змісту дошкільної та початкової освіти Нової української школи Інституту модернізації змісту освіти Наталія Пархоменко. Вони хотіли перевірити, чи готова школа, їх цікавила співпраця з учителями тощо. Проте це тривалий процес, і школа від 2007 року готувалась до подібного проекту. До прикладу, раніше школа була учасником програми “Довкілля”, також ми впроваджували ранкові зустрічі, робили все можливе для удосконалення”.

Для того, щоб працювати з дітьми за цим проектом, двоє вчителів проходили спеціальний чотириденний тренінг в Івано-Франківському обласному інституті післядипломної освіти. Окрім них, ще й заступник директора та директор школи.

За кожною школою закріплений педагог-наставник, який буде надавати проектним командам методичну та інформаційну підтримку. Для калуської школи – це координатор від області Світлана Юсипчук.

Наразі школа готується до початку навчального року, адже існують певні особливості та потреби, які необхідні для проекту. Зокрема, необхідна зміна організації навчально-виховного процесу, зміна розташування парт у класах тощо.

Категорії
Новини
Новини
Loading...