В Івано-Франківську планують відреставрувати двері “Будинку з атлантами”

Міськвиконком Івано-Франківська долучиться до ініціативи #ФранківськЯкийТребаБерегти, яка має на меті реставрацію старовинних дверей міста. За ініціатива мешканки Івано-Франківська Марії Козакевич в місті вже відреставрували...

Міськвиконком Івано-Франківська долучиться до ініціативи #ФранківськЯкийТребаБерегти, яка має на меті реставрацію старовинних дверей міста.

За ініціатива мешканки Івано-Франківська Марії Козакевич в місті вже відреставрували низку дверей у старих кам’яницях. Відтепер до реставрації дверей планує долучитися Івано-Франківський міськвиконком, який здійснюватиме фінансування проекту із міського бюджету. Про це на своїй сторінці у Facebook написав міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків:

«Наш Франківськ має свою унікальну архітектурну спадщину, яку ми за будь-яку ціну повинні зберегти. Й коли є ініціативні мешканці, яким не байдужа історія рідного міста, міська влада не може залишатися осторонь. Тому домовилися з громадською діячкою, авторкою ініціативи #ФранківськЯкийТребаБерегти Марією Козакевич про реставрацію 4-ьох старовинних дверей у будинках-пам’ятках архітектури Івано-Франківська. Міська влада виділить кошти, а ініціатива безпосередньо займатиметься реставрацією».

Серед дверей, які планують відреставрувати в першу чергу — металеві на вулиці Грушевського 42. За словами Руслана Марцінківа, цей «будинок з атлантами» відомий тим, що у під’їзді будинку часто відбувалися фотосесії молодят. Адже тут є красиві сходи, старовинна плитка та високі вікна з автентичними вітражами. Також будуть відреставровані двері у будинках на вулиці Мазепи 5, 7 та 9.

Категорії
Новини
Новини
Loading...