В сільській школі на Калущині облаштують модульну котельну

Школа у селі Завій залишається єдиною в Калуському районі, приміщення якої опалюється дровами. “Цих 16 пічок створюють нам чимало проблем. Задимлення, сажа. Але найгірше,...

Школа у селі Завій залишається єдиною в Калуському районі, приміщення якої опалюється дровами.

“Цих 16 пічок створюють нам чимало проблем. Задимлення, сажа. Але найгірше, що взимку дітям дуже холодно. Можете уявити, як це: всидіти у класі при +11. А має бути як мінімум +18”, – каже директор Завійської загальносвітньої школи І-ІІ ст. Марія Данів.

В селі Завій прокладено газопостачання, однак коштів на його підведення до шкільного приміщення в села не було. Зараз із державного бюджету на будівництво модульної котельні та підведення газу до школи виділили близько мільйон гривень.

За словами народного депутата України від цього округу Віктора Шевченка, ремонтні роботи тут планують завершити до нового навчального року.

“Надворі 21 століття, а у Завії таке приміщення опалюють дровами. А тут, до речі, навчаються майже 150 дітей.  Навіть важко уявити, як у них проходять уроки. Особливо взимку. Уже найближчим часом у Завії працюватимуть підрядники. І до нового навчального року тут планують завершити усі роботи”, – сказав Віктор Шевченко.

 

Категорії
Новини
Новини
Loading...