Івано-Франківський аеропорт зможе приймати лоукости

За оцінками «Українського інституту майбутнього», за різними показниками близько десяти аеропортів України майже готові прийняти лоукост-компанії. Серед них аеропорт Івано-Франківська. Про це повідомили під...

За оцінками «Українського інституту майбутнього», за різними показниками близько десяти аеропортів України майже готові прийняти лоукост-компанії. Серед них аеропорт Івано-Франківська.

Про це повідомили під час круглого столу “Економіка аеропортів і лоукостів”.

Серед  потенційних аеропортів також Рівне, Ужгород та Вінниця. Аеропорти Херсона і Одеси потребують реконструкції злітно-посадкової смуги. Взагалі на реконструкцію цивільних аеродромів потрібно $400-500 мільйонів. Додамо, що на підготовку аеропортів вже виділено $334 млн до 2030 року.

Читайте також: Експерти оцінили стан Івано-Франківського аеропорту

До слова, лоукост-компанії зацікавлені, аби кількість перельотів була максимальною, а вільні крісла у літаку були відсутні. З цієї причини вони незацікавлені у внутрішніх перевезеннях в Україні. Це можливо лише за умови різкого збільшення пасажиропотоку, коли літаки перейдуть у розумінні громадян із елітного транспорту в звичайний та звичний, так як це є в Європі.

Читайте також: Руслан Марцінків просить обласну раду та ОДА повернути Івано-Франківський аеропорт в комунальну власність

Категорії
Новини
Новини
Loading...