Порто Франко показує, як фестиваль здатен перетворити місто, – український режисер

Засновник театру “Дах”, режисер, драматург Владислав Троїцький розповів, як вплинув фестиваль Порто Франко на Івано-Франківськ. Франківськ асоціюється в театрала із станіславським феноменом, Мирославом Лаюком та гуртом “Перекалаба”. Одним...

Засновник театру “Дах”, режисер, драматург Владислав Троїцький розповів, як вплинув фестиваль Порто Франко на Івано-Франківськ.

Франківськ асоціюється в театрала із станіславським феноменом, Мирославом Лаюком та гуртом “Перекалаба”. Одним з його героїв називає композитора Романа Григоріва, інформує УП.

На думку режисера, досвід Порто Франко показує, як фестиваль здатен перетворити місто. 

“Фестиваль – це непроста річ, з купою логістичних завдань. Івано-Франківськ має ним пишатися. Він як мінімум викликає дискусію. Справжньою подією стало відкриття Палацу Потоцьких – з’явилася точка на культурній карті міста і вона сучасна. А сучасне мистецтво повинно виводити тебе із зони комфорту”, – говорить драматург.

Владислав Троїцький також відзначив, що франківцям не вистачає культури поведінки.

“Франківську ще не вистачає певної культури поведінки. Під час Порто Франко я побував на чудовій виставі “Майстер Голоду” литовського режисера Еймунтаса Некрошюса, але помітив дуже неприємні речі у поведінці публіки: люди дозволяють собі не виключати телефони. Якби ж один дзвінок, а не десять. Це ж просто треш. У Києві з дзвінками вже якось краще”, – прокоментував він.

Категорії
Новини
Новини
Loading...