Міське озеро стане чистішим: влада виділила понад мільйон гривень

Комунальне підприємство «Центр розвитку міста та рекреації» спрямувало 1 мільйон 104 868 гривень на очистку річки Млинівка. Вона наповнює міське озеро водою. Але на території...

Комунальне підприємство «Центр розвитку міста та рекреації» спрямувало 1 мільйон 104 868 гривень на очистку річки Млинівка.

Вона наповнює міське озеро водою. Але на території села Крихівці русло річки засмічене рослинністю. Це призводить до розмивання берегів, а вода не потрапляє в озеро. 

У результаті конкурсних закупівель комунальне підприємство уклало угоду з виконавцем. Роботи планують завершити до кінця вересня.

У міський раді депутат Ігор Корсун неодноразово відстоював необхідність очистити річку Млинівку, адже від цього залежить якість води на міському озері. Відповідні звернення направляв до мера Івано-Франківська.

«Лавочки, доріжки і світильники – це все добре для благоустрою озера, але якщо не буде відповідної якості води, то біля неї не можна знаходитися і відпочивати», – аргументує свою позицію депутат міськради Ігор Корсун.

За словами заступника директора КП «Центр розвитку міста та рекреації» Тараса Слободяна, минулого року проводили наради щодо ситуації з водними об’єктами. Вирішили, що необхідно розробити їхні паспорти. Розпочали з розчистки річки Млинівки.

Зараз роботи призупинені, бо є проблема з активістами. Мешканці села Крихівці виступили проти зрізки дерев, що ростуть у руслі річки.

«Це аварійні дерева. Верби пережили свою вікову межу. Тай ростуть на дамбі річки, а верби там рости не можуть», – пояснює посадовець.

Наразі комунальне підприємство врегульовує питання продовження робіт з Крихівецькою сільською радою.

Категорії
Новини
Новини
Loading...