У Франківську проходить мітинг під гаслом “Геть руки від притулку Сірків”. ФОТО

Сьогодні, 26 липня під стінами Івано-Франківської ОДА зібралось близько 40 активістів, волонтерів на підтриму притулку “Дім Сірка”. Учасники мітингу прийшли з плакатами “Притулок це...

Сьогодні, 26 липня під стінами Івано-Франківської ОДА зібралось близько 40 активістів, волонтерів на підтриму притулку “Дім Сірка”.

Учасники мітингу прийшли з плакатами “Притулок це шанс на життя”, “Сіркам потрібна допомога”, “Не забирайте у нас притулок”, “Притулок – це тимчасовий дім”, “Сірки розраховують на вашу допомогу”, а також взяли своїх собак.

Притулок “Дім Сірка”, в якому утримується 200 собак, залишається без землі у Загвізді, що у Тисменицькому районі. З попереднього місця перебування вони мають переїхати до 10 серпня у село Рибне. Проте мешканці села досить вороже налаштовані щодо нових сусідів.

Голова БО “Дім Сірка” Наталія Когут знаголосила, якщо притулок не буде мати землі, собак почнуть випускати на вулиці.

Волонтери нарахували у місті 1200 безпритульних собак. Ми робимо все щоб уберегти вас від укусів. Я прошу владу почути нас і повпливати на те, щоб ми змогли без проблем переїхати у притулок в Рибному“, – говорить Наталія Когут.

Серед учасників мітингу було кілька франківці, які раніше взяли собі собаку з притулку.

“У мене вдома три собаки, одна з них з “Дому Сірка”. Побачила повідомлення про акцію я б хотіла щоб собаки мали не заежно від того чи вони вуличні, всі знайшли свого господаря, вони занабто людям друзі щоб залишатись на вулиці”, – говорить Наталя Зубило.

Також, під стінами адміністрації проходить збір підписів на підтримку притулку, наразі їх близько сотні.

Категорії
Новини
Новини
Loading...