Куди поскаржитись на франківців, які не прибирають за своїми собаками

У Франківську все більшає собачників, які вигулюючи собак не прибирають за ними. Франківчани розібрались куди можна поскаржитись та який за такі дії передбачений штраф. Поведінка...

У Франківську все більшає собачників, які вигулюючи собак не прибирають за ними. Франківчани розібрались куди можна поскаржитись та який за такі дії передбачений штраф.

Поведінка власників собак регламентується Правилами благоустрою міста Івано-Франківська та Правила утримання домашніх тварин підприємствами, організаціями і громадянами в місті Івано-Франківську.

Штрафи

У правилах утримання тварин зазначається, що власник собаки зобов’язаний прибирати продукти життєдіяльності, які тварина залишає в усіх місцях по дорозі з помешкання до місця вигулу. Якщо він цього не робить – то це факт порушення правил благоустрою. Згідно 152 статті Кодексу України про адміністративні правопорушення, за такі дії передбачено адміністративну відповідальність у вигляді штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 850 до 1700 гривень.

Кому скаржитись

У правилах написано, що контроль за їх дотриманням здійснює поліція. Відповідно саме вони повинні складати протоколи правопорушень за 152 статтею. Проте, як повідомив Франківчанам речник Управління патрульної поліції міста Івано-Франківська Микола Гурак, звернень до поліції, щодо власників собак, які не прибирають за своїми тваринами ще не надходило.

Окрім поліції, складати протоколи, про адміністративну відповідальність власників тварин, уповноважена Муніципальна інспекція з благоустрою. 

Отож, франківці, які що стали свідками того, як власники тварин не прибирають продукти життєдіяльності своїх улюбленців, можуть скаржитися у поліцію за номером 102 або ж у Муніципальну інспекцію з благоустрою номер телефону: 0342 55-27-59.

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...