В Івано-Франківську націоналісти вимагають заборонити УПЦ МП в Україні

Представники трьох націоналістичних сил організували пікет під стінами церкви на вулиці Чорновола. Представники “Свободи”, “Правого сектору” та “Азова” зібралися на Вічевому майдані та рушили...

Представники трьох націоналістичних сил організували пікет під стінами церкви на вулиці Чорновола.

Представники “Свободи”, “Правого сектору” та “Азова” зібралися на Вічевому майдані та рушили на вулицю Чорновола до приміщення, в якому зараз діє храм УПЦ МП із прапорами і гаслами “Геть московського попа!”, “Московській церкві – ні!”

Про це повідомля видання “Курс”.

За словами керівника Івано-Франківського обласного осередку політичної партії “Національний корпус” Сергія Сивачука, Московський патріархат на українській землі дав прихисток російським найманцям і військовим. Також нещодавно священослужитель цієї церкви відмовився відспівати загиблого бійця АТО.

В Івано-Франківську Московський патріархат не віддає громаді своє приміщення на вулиці Чорновола, 6, де раніше був дитячий садок, навіть після того, як для УПЦ МП збудували окремий храм.

“Московський патріархат в Україні фактично є диверсійно-розвідувальним центром, який абсолютно не діє в наших національних інтересах. Це структура, яка існує сама по собі. І оскільки наш вірянин не є обізнаний у міжконфесійних тонкощах, спекулюють на слові “православні”, – каже Сергій Сивачук.

На час проведення акції на відрізку вулиці Чорновола від Січових Стрільців до Гординського перекрили рух.

Фото: “Галка”.

Категорії
Новини
Новини
Loading...