У Франківських сім’ях четверо і більше дітей (статистика)

На Франківщині представники управління статистики області провели дослідження, в якому показали скільки та які саме сім’ї проживають на Прикарпатті. Зокрема виявилось, що наша область...

На Франківщині представники управління статистики області провели дослідження, в якому показали скільки та які саме сім’ї проживають на Прикарпатті. Зокрема виявилось, що наша область посідає третє місце в Україні за кількістю сімей, в яких є четверо і більше осіб.

Загалом на Франківщині проживає 450,4 тис сімей, що становить 3% загальної їх кількості в Україні, більше половини з яких живе у селах, і тільки 45% у містах.

Більшість сімей Прикарпаття складається з трьох осіб, третина досліджуваних – це сім’ї з чотирьох та більше осіб, четверта частина родин складається тільки з двох членів та близько 12% – одинаки.

Близько половини родин області мають неповнолітніх дітей, серед них 72% виховують одну дитину, 25% – двох, решта – трьох і більше дітей. Разом з тим, майже 4% сімей забезпечує тільки один дорослий, у більшості – тільки одна дитина.

У більшості сімей області є дорослі працюючі люди, які і забезпечують сім’ю. Таких на Франківщині майже три чверті. Загалом співвідношення загальної кількості членів сім’ї до кількості працюючих на Франківщині близько 2,3, найнижчий показник у Києві – 2,2, найвищий на Хмельниччині – 3,2, а загалом по Україні він становить 2,6.

 
 

 
Категорії
Новини
Новини
Loading...