Незабаром в Україні реєструвати місце свого проживання можна буде через онлайн-сервіс

В Україні планують запровадити електронну реєстрацію місця проживання без відвідування відповідного органу державної влади. Це передбачено Стратегією державної міграційної політики України на період до 2025...

В Україні планують запровадити електронну реєстрацію місця проживання без відвідування відповідного органу державної влади.

Це передбачено Стратегією державної міграційної політики України на період до 2025 року, затвердженою розпорядженням Кабінету Міністрів України від 12 липня 2017 року № 482-р, інформує Стик.

У Стратегії державної міграційної політики визначено, що основними завданнями у процесі зниження адміністративних бар’єрів для свободи пересування населення України є створення зручних систем: обліку населення; реєстрації місця проживання; видачі документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство України чи спеціальний статус особи.

Для забезпечення ефективної і зручної для населення системи реєстрації місця проживання передбачать розроблення в рамках розвитку електронного урядування i надання адміністративних послуг в електронній формі, електронної реєстрації (декларування) свого місця проживання без відвідування відповідного органу державної влади.

Також серед нововведень, які мають бути впроваджені до 2025 року, визначено:

– усунення наявних факторів, які призводять до небажання власника і користувача житла реєструвати місце проживання, зокрема завершення процесів приватизації житла в державі, повне скасування зв’язку між комунальними платежами та кількістю осіб, які зареєстрували своє місце проживання;

– зменшення залежності надання медичних, адміністративних та інших послуг від зареєстрованого місця проживання шляхом надання доступу до послуг у відповідному органі державної влади будь-якої адміністративно-територіальної одиниці;

– формування та ведення реєстрів територіальних громад з урахуванням даних адресно-довідкових підрозділів ДМС.

В які терміни будуть реалізовані завдання Стратегії, визначить Державна міграційна служба: до 12 жовтня ДМС має розробити та подати Кабінетові Міністрів України проект плану заходів на 2018 – 2021 роки з реалізації Стратегії, а до 1 грудня 2021 року –  проект плану заходів на 2022 – 2025 роки.

Категорії
Новини
Новини
Loading...