“Сеанс Міського Сканування”: у Франківську відбудеться фестиваль-дослідження міста

У Франківську відбудеться фестиваль-дослідження міста. Подати заявку на участь можуть всі охочі, незалежно від роду діяльності чи місця проживання Фестиваль є проектом платформи «Тепле...
У Франківську відбудеться фестиваль-дослідження міста. Подати заявку на участь можуть всі охочі, незалежно від роду діяльності чи місця проживання

Фестиваль є проектом платформи «Тепле Місто», проводиться за підтримки проекту DREAMactions (створений CANactions та WNISEF для сприяння реалізації практичних міських проектів на території України), Фонду ім. Гайнріха Бьолля та громадського ресторану Urban Space 100.

Фестиваль відбудеться з 12 по 20 серпня у Івано-Франківську. Реєстрація на фест відкрита до 9 липня, кількість місць у воркшоп-групах обмежена. Абонемент на фестиваль коштує 500 грн. та передбачає вільне відвідування фестивальних локацій та закріплення за учасником місця на одному, обраному ним, воркшопі.

«Сеанс Міського Сканування» проходить під кураторством інтернаціонального тандему «METASITU» (Ліва Дударева, Едуардо Кассіна). Вони розробляють інноваційні урбаністичні стратегії, систематизують знання про те, як людина інтегрується в міський простір та взаємодіє з ним. METASITU добре відомі закордоном і вже мали нагоду працювати в Україні (зокрема, в Маріуполі та Славутичі).

Планується, що фестиваль буде щорічним: місту, як і людині, потрібні систематичні обстеження — профілактика і за потреби лікування.

Зареєструватись на фестиваль можна тут (https://www.metalab.space/css-festival), розширені описи воркшопів є на офіційній сторінці фестивалю у Facebook (https://www.facebook.com/IvanoScanning). Учасниками можуть стати науковці, культурологи, соціологи, архітектори, урбаністи, садівники, дизайнери, митці, фотографи, відеографи, інженери, студентська молодь.

Кураторами фестивалю будуть 17 людей з семи країн світу. Організатори запевняють, що буде неймовірно цікаво. 

Категорії
Новини
Новини
Loading...