Рейтинг голів ОДА від КВУ: Олег Гончарук пасе задніх

Комітет виборців України склав “Рейтинг діяльності голів ОДА в І півріччі 2017 року”. Голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук посів 20 місце. У першій п’ятірці...

Комітет виборців України склав “Рейтинг діяльності голів ОДА в І півріччі 2017 року”. Голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук посів 20 місце.

У першій п’ятірці рейтингу – голови Харківської, Тернопільської, Закарпатської, Кіровоградської та Донецької обласних державних адміністрацій, повідомляє прес-служба КВУ.

Місця наприкінці рейтингу посіли Івано-Франківська (Олег Гончарук), Чернівецька (Олександр Фищук), Рівненська (Олексій Муляренко), Волинська (Володимир Гунчик) та Черкаська (Юрій Ткаченко)області. На останню сходинку з 21-ї, яку вона посідала у першому кварталі, змістилася Черкаська область.

У звіті оприлюдненому КВУ йдеться, що Івано-Франківська область втратила дві позиції у порівнянні з першим кварталом цього року, опустившись в останню п’ятірку рейтингу.

Експерти згадали про проблеми в області у питанні боротьби з корупцією. Зокрема наприкінці травня було затримано посадовця Управління держпраців в Івано-Франківській області за підозрою в отриманні хабара.

Що стосується політичної ситуації в області ,експерти зазначають тяжкі конфлікти голови ОДА на всіх рівнях: з облрадою (стосовно призначень на посади), з міською радою та міським головою Івано-Франківська та інших міст.

Найвищі оцінки експертів отримали вирішення регіональних проблем, вирішення кризових ситуацій та децентралізація.

Найнижчі – протидія корупції, кадрова політика та взаємодія з місцевими представницькими органами влади.

Поміж позитивних напрямків роботи ОДА – питання розвитку місцевого туризму.

Разом з тим експерти відзначають проблеми у боротьбі з корупцією в області: правоохоронці регулярно здійснюють затримання на «гарячому» або викривають корупційні схеми у селищних, районних та міських радах, виконкомах, закладах освіти та медицини.

Також, на думку експертів, проблемною є кадрова політика ОДА: на їхню думку, на «хлібні» посди призначають людей з близького кола. Особливо це стосується лісового господарства.

Категорії
Новини
Новини
Loading...