Як провести вихідні у Франківську

Вихідні у Франківську будуть досить теплими і не надто спекотними. У місті можна буде і з дітьми побавитися, і спортом зайнятися, і культурні розваги...

Вихідні у Франківську будуть досить теплими і не надто спекотними. У місті можна буде і з дітьми побавитися, і спортом зайнятися, і культурні розваги знайдуться.

Великий теніс

В Івано-Франківську стартує Міжнародний турнір з тенісу ITF Women’s Ivano-Frankivsk. Зокрема, сьогодні розпочнуться кваліфікаційні змагання, а вже з 31 липня стартують учасниці в основній сітці змагань.

Матчі відбуватимуться щодня о 9:00 год. за адресою ДЮСШ «Олімп» (вул. Сахарова, 38).

Загалом в турнірі візьмуть участь 96 спортсменок з 17 країн. Про це інформує Курс.

Велошкола для боягузів

О 10:00 годині на Валах в Івано-Франківську стартує безкоштовна “Велошкола”. Це навчання для тих, в кого є велосипед і бажання використовувати його щодня, але хто боїться їздити в міських умовах. Поїхали!


В програму входить: теоретична частина (розмови про безпеку руху, поведінку на дорозі і тд), практична частина (поїздка містом в супроводі інструктора та поліції).

Зареєструватися можна за посиланням: https://goo.gl/forms/KPhLuMpGtz8RHs3z1
Майстер-клас для дітей з приготування хачапурі та гончарства

Субота, 29 липня о 12:00 м.Івано-Франківськ, вул. Чорновола, 4 “Dedas Puri”. Тривалість 2 години.
Вартість 150 грн.
Кількість місць обмежена. Обов’язковий попередній запис за телефоном 0667724997

Місто професій для дітей

29 липня о 12.00 год. маленьких франківців запрошують в Парк культури та відпочинку імені Т.Г. Шевченка, вул. Шевченка на Місто професій.

“Місто Професій” – це національний проект, метою якого є дати можливість дітям спробувати себе у різних професіях У парковій зоні розгортається імпровізоване “Містечко Професій”. При вході кожна дитина отримує паспорт, карту представлених професій та має можливість «влаштуватись на роботу». Після короткого майстер класу від фахівців своїх галузей, таких як – рятувальник, пожежник, кінолог, вибухотехнік, інспектор ДАЇ, лікар, соціальний працівник, криміналіст, будівельник, перукар, агроном, ветлікар, діджей, автослюсар, продавець, банкір, кухар, актор, модель, кравчиня тощо, діти приступають до “роботи”. Сумлінні «працівники» отримують заробітню плату, яку мають можливість витратити в крамниці солодощів та подарунків, розташовану на території “Міста Професій”.

Поговорити про пермакультуру та механізми впливу на органи місцевого самоврядування

Сьогодні в громадському ресторані “Urban Space 100” о 15:00 відбудеться презентація проекту створення демонстаційно-освітнього центру пермакультури, де розповімо про сертифікаційний курс пермакультурного дизайну.
Спікери: Тетяна Чучк , Марія Пахолок, Павло Арданов.

А завтра, 30 липня, о 13:00 в “Urban Space 100” відбудеться говоритимуть про дієві механізми впливу на органи місцевого самоврядування.

Артем Жук – громадський активіст, член Комітету забезпечення доступності, член робочої групи з розробки програми розвитку туризму, експерт ради з координації виконання Чернівецької міської програми підтримки книговидання імені бургомістра Антона Кохановського, власник North Bukovyna Store та 28/33 Home Bar розповість про дієві механізми впливу на органи місцевого самоврядування, інструменти для вирішення міських проблем та презентує власні проекти

Нічний забіг

День закінчиться нічним забігом. О 23 годині усі бажаючі зберуться на території заводу “Промприлад” (вул. Сахарова, 23).  Забіг розпочнеться опівночі. Бігуни долатимуть дистанцію у 6 км.

Подія відбуватиметься в рамках підготовки до цьогорічного Frankivsk Half Marathon, який 24 вересня проведе платформа “Тепле Місто”.

Для учасників забігу організатори підготували багато несподіванок та приємних дрібничок. Щоб взяти участь у заході, потрібно заповнити реєстраційну форму та сплатити внесок у сумі 50 грн. Зібрані кошти спрямують на спортивні змагання серед фізично неповносправних людей, які організовує Мальтійська Служба Допомоги.

Традиційний Квадрат Курбаса

У неділю з 16 години  місце збору незмінне – на вулиці Курбаса. Цієї неділі відпочинок доповнить виступ кавер-гурту “Frida Band”. Ніяких секретів, трішки таланту, та багато праці – так подає себе гурт. Їх виступ стартує о 19:30.

 Читати

Літо у самому розпалі і тому можна прихопити з собою невеличку цікаву книжку, щоб посидіти з нею у парку чи на пляжі.Одна з перших книжок Софії Андрухович “Літо Мілени”, написана ще у 2003 році.

Герої повісті Софії Андрухович – це екзотичні квіти, які снять свої щасливі сни й живуть у своєрідному й дивовижному світі. Зло і цивілізація можуть тільки торкатися цього світу, але не можуть у нього проникнути. І водночас “Літо Мілени” не є цілковитою ідилією, це твір про ідилію, метаідилія, в якій іронічний підтекст резервує для авторки якісь додаткові змістові нашарування.

Категорії
Новини
Новини
Loading...