Град відчутно пошкодив посіви на Прикарпатті

Град, що випав 25 липня в окремих населених пунктах Рогатинського району на Івано-Франківщині, призвів до повного осипання сформованого врожаю сільськогосподарських культур та до загибелі...

Град, що випав 25 липня в окремих населених пунктах Рогатинського району на Івано-Франківщині, призвів до повного осипання сформованого врожаю сільськогосподарських культур та до загибелі рослин, які продовжують вегетацію (соя, гречка).

Про це повідомив голова Рогатинської РДА Петро Білінський, передають «Вікна».

За його словами, у Букачівській селищній раді, Чернівській, Підмихайлівській, Колоколинській та інших сільських радах є великі втрати озимого ріпаку та пшениці, сої, гречки, тощо. Постраждали і присадибні ділянки жителів цього регіону, і поля фермерів.

Комісія здійснила обстеження полів у фермерських господарствах «Тиблевич», «Промінь», «Західний Лан» та «Персей-Агро» і зафіксувала загибель та пошкодження, про що повідомлено департамент агропромислового розвитку облдержадміністрації та відділ з питань цивільного захисту, житлово-комунального господарства, будівництва та екології райдержадміністрації.

За словам Білінського, триває уточнення завданих збитків.

У трьох сільськогосподарських підприємствах (СФГ «Промінь» с. Журів, СФГ «Тиблевич» смт. Букачівці, ФГ «Західний лан» смт. Букачівці) пошкоджено посіви загальною площею 289 га.

Категорії
Новини
Новини
Loading...