У Карпатах вовки загризли двох оленів

Загиблих тварин знайшли днями на території Національного парку “Сколівські Бескиди”. Тушки самців оленів благородних, які виявили на території Бутивлянського лісництва, були вже наполовину з’їденими....

Загиблих тварин знайшли днями на території Національного парку “Сколівські Бескиди”.

Тушки самців оленів благородних, які виявили на території Бутивлянського лісництва, були вже наполовину з’їденими. Працівники парку кажуть, що цього року вовки дуже активізувалися, пише Експрес.

“Ці хижаки завжди нападали на оленів, але у минулі роки це траплялося десь-колись, а цього місяця ми зафіксували вже два такі випадки. Це свідчить про велику чисельність популяції вовків. Лише на території нашого парку живе 13 хижаків, але це не означає, що тварин убили саме вони. У пошуках здобичі вовки можуть мігрувати й з інших країв”, – розповідає Володимир Піщальник, провідний інженер з охорони тваринного світу НПП “Сколівські Бескиди”.

Працівники парку кажуть, що збільшення кількості вовків погано впливає на популяцію ратичних тварин. Нині на території парку живе понад 450 оленів. Але кількість загиблих, особливо, якщо врахувати зимовий період, вражає. Тоді вовки з’їли  34 оленів, 3 козуль і 5 кабанів.

Категорії
Новини
Новини
Loading...