Манявський водоспад – найвищий у Карпатах. ВІДЕО

Серед водоспадів Карпат Манявський водоспад відомий завдяки своєму розташуванню поблизу однієї з найдавніших християнських гірських святинь – Манявського скиту. Манявський водоспад – пам’ятка природи...

Серед водоспадів Карпат Манявський водоспад відомий завдяки своєму розташуванню поблизу однієї з найдавніших християнських гірських святинь – Манявського скиту.

Манявський водоспад – пам’ятка природи місцевого значення. Розміщується в лісі, в південно-західному напрямку від села Манява, на річці Манявка. Гірські породи з берегів Манявки виходять на поверхню і утворюють мальовничий каньйон. Висота стін – до 20 м, протяжність – 200 м. Висота Манявського водоспаду – 18 м. В межах Українських Карпат Манявський водоспад належить до гірського масиву Горгани.

Для туристів і паломників є два основні маршрути до Манявського водоспаду: 1) 6 км від Манявського скиту (3 км лісовою стежкою, а решта шляху по руслу річки Манявка); 2) з кінця села Манява 2,5 км ґрунтовою дорогою, що кілька разів пересікає русло Манявки. Ходять сюди в основному пішки, але з кожним роком люди на автомобілях під’їзжають до водоспаду все ближче і ближче.

Детальніше в сюжеті Україна вражає.

 

Категорії
Новини
Новини
Loading...