В Україні стануть обов’язковими лічильники тепло- та водопостачання

Це випливає із положення в законі “Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання”, який підписав президент Петро Порошенко. Про це повідомляють у прес-службі глави держави....

Це випливає із положення в законі “Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання”, який підписав президент Петро Порошенко.

Про це повідомляють у прес-службі глави держави.

Завдяки обліку населення платитиме лише за спожиті ресурси. Запровадження норм цього закону дозволить контролювати ефективність реалізації заходів з енергоефективності. Все це має сприяти зменшенню витрат споживачів на оплату комунальних послуг.

Також норми закону визначають порядок оснащення будівель та окремих приміщень вузлами комерційного обліку, їх обслуговування, заміни та абонентського обліку, особливості зняття показників вузлів обліку та відповідного розподілу обсягу спожитих комунальних послуг, організаційно-правові засади формування рахунків на сплату комунальних послуг.

“Реалізація закону дозволить підвищити ефективність функціонування сфер теплопостачання та централізованого водопостачання, створити стимули раціонального використання водних й енергетичних ресурсів, а також сприятиме налагодженню взаємовигідних відносин між споживачами та суб’єктами господарювання, що надають відповідні послуги”, – йдеться в повідомленні.

 

Категорії
Новини
Новини
Loading...