Франківське ЖЕО більше місяця відмовляється виконувати свої обов’язки

Жителі будинку № 7б на вулиці Федьковича скаржаться на приватну житлово-експлуатаційну організацію “ЖЕО Комунальник”, що обслуговує їхній будинок. Вкінці червня люди вирішили привести до...

Жителі будинку № 7б на вулиці Федьковича скаржаться на приватну житлово-експлуатаційну організацію “ЖЕО Комунальник”, що обслуговує їхній будинок.

Вкінці червня люди вирішили привести до ладу  свій під’їзд —  закупили фарбу та вже розпочали ремонтні роботи на одному з поверхів. Тоді й з’явилися працівники ЖЕО, які сказали, що зроблять усе самостійно до кінця липня, але цього так і не сталося, повідомляє Місто.

“Віддали їм свою фарбу, на яку збирали гроші всім під’їздом. Почали лише перший поверх, інші сказали, що зроблять згодом, бо майстер, який фарбував, захворів. Роботу повинні були відновити до 20-го числа, так нам казали в ЖЕКу, але уже кінець місяця і нічого. Лише кажуть нам, що завтра хтось буде, але ніхто так і не прийшов. Розмовляли з прорабом, просили повернути матеріали або наші кошти. На що нам відповіли, що прийдуть у понеділок”, — розповідає жителька під′їзду Ірина Стасів.

Сьогодні жителі будинку знову зателефонували в ЖЕО, але їхні працівники перенесли роботу на завтра.

“Щомісяця платимо по 150 гривень за квартплату, боргів нема. Розуміємо, що комуналка зараз дорога, але чому на наші проблеми не звертають уваги?”, — обурюється Любов Дубинецька.

Мешканці будинку бідкаються, адже окрім цього, у будинку та на території поблизу не прибирають та не косять траву:

 

“Самі тут миємо, наводимо лад, хоча платимо за це гроші. Прибиральниця мала би приходити кожної середи. Подивіться, як вона помила вікна!? А з підлогою взагалі катастрофа — лише до п’ятого поверху проходить тією ганчіркою, після цього у під’їзді — сморід. Нехай забирають ту квартплату, або виконують свою роботу!!!”.

Двірника, додають жителі Федьковича, бачили десь три рази від початку року:

 

“Взимку самі прочищаємо сніг, а влітку організовуємо толоку. Не можемо жити у бруді, у нас маленькі діти. Тут навіть по території розкидані використані шприци. А як, не дай Бог, це підніме дитина?”

У дворі довго не було місця для ігор дітей. Люди спільними зусиллями його тут зробили.

“Майданчик зробили самі. Так потроху тут порядкуємо”, — додає Ірина Стасів.

Журналісти звернулися за роз’ясненням у “ЖЕО Комунальник”. На що нам відповіли, що фарбувати у будинку почнуть вже завтра зранку:

“Якщо обіцяли, то зробимо. Людина була на лікарняному. Сьогодні він на роботі, а у вівторок зранку буде на Федьковича”.

Щодо прибирання, то в ЖЕО пообіцяли після ремонту все помити.

“У мене в під’їзді теж не прибирають. Працівники, що кожен день за цим мають слідкувати?! У них багато роботи. Люди просто хочуть поскандалити і тому жаліються”, — пояснюють у ЖЕКу.

До слова, кінцевим власником “ЖЕО Комунальник”, який обслуговує будинок на вулиці Федьковича, 7б, є Зварищук Володимир Мирославович — фундатор фірми “Альфабуд” та співзасновник будівельної компанії “Альфабуд-Сервіс”, “Будінвестсервіс”, “Актив Сервіс” та “Віст-Тур”. Згідно документів, організація розташована у цьому ж будинку, але як розповіли жителі, у першому під’їзді стоїть тільки скринька для скарг і пропозицій, а сам ЖЕК в іншому місці.

 

Категорії
Новини
Новини
Loading...