На Снятинщині браконьєрів, які ловили рибу забороненими знаряддями, оштрафують на суму до 680 гривень

Згідно законодавства, браконьєрів, що ловлять рибу сітками-екранами, не можуть оштрафувати на суму, більшу за 680 гривень   Біля с. Прутівка Снятинського району рибоохоронний патруль...

Згідно законодавства, браконьєрів, що ловлять рибу сітками-екранами, не можуть оштрафувати на суму, більшу за 680 гривень

 

Біля с. Прутівка Снятинського району рибоохоронний патруль виявив мешканця м. Чернівці, який вночі ловив рибу сіткою-“екраном”.

На момент зустрічі з рейдовою групою він не наловив ще риби забороненим знаряддям лову. Браконьєрство задокументовано адмінпротоколом, складеним за ч.4 ст. 85 КУпАП (грубе порушення правил рибальства). “Екран” вилучено (та зігнуто “вісімкою”), а матеріали цієї справи передано до суду. Чоловік чекатиме штрафу від 340 грн. до 680 грн.

Також, біля с. Запруття Снятинського району виявлено місцевого рибалку, який прямував на риболовлю. Окрім дозволених правилами рибальства вудок, він мав ще про запас 2 сітки-“екрани”.

За таку “завбачливість” чоловіку доведеться заплатити штраф у розмірі 170 грн. за порушення правил рибальства: “забороняється перебувати на водоймі або поблизу неї зі знаряддями лову, застосування яких у даний час і в цьому місці заборонено”.

Поблизу с. Завалля Снятинського району інший місцевий мешканець, зробивши собі острогу-гарпун, пірнав на ямі в Пруті з маскою та полював на рибу. Порушення правил рибальства полягає в тому, що підводні мисливці повинні мати відповідне посвідчення. Інакше такі остроги-гарпуни будуть вважатися забороненими знаряддями лову, а саме порушення – кваліфікуватись як грубе порушення правил рибальства.

На чоловіка складено адмінпротокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Порушнику загрожує штраф від 340 грн. до 680 грн., конкретний розмір якого встановить суд.

Категорії
Новини
Новини
Loading...