На сайті президента з’явилась петиція про створення окремої гірської рятувальної служби

На сайті президента розмістили петицію про створення окремої гірської рятувальної служби для рятувальних робіт у гірських регіонах на основі європейського досвіду. Авторка зазначає, що...

На сайті президента розмістили петицію про створення окремої гірської рятувальної служби для рятувальних робіт у гірських регіонах на основі європейського досвіду.

Авторка зазначає, що подібні служби існують у більшості країн Європи, де у гірських регіонах розвинені активні види туризму та спорту, є добровільними спілками, утворені та фінансуються державою, наприклад, у Німеччині, Польщі, Словаччині. 

“У даний час в Україні, зокрема в Карпатах, ведеться активна ліквідація подібної структури, що підпорядкована Державній службі з надзвичайних ситуацій. За декілька місяців турист, який потрапив у складні обставини (обмежена видимість, заблукав, отримав важку травму тощо), залишиться без жодної допомоги. Вимагаємо негайно виправити ситацію, яка несе пряму загрозу життю та здоров’ю громадянам України та інших країн, які планують подорожувати Українськими Карпатами” , – йдеться в петиції.

До кінця збору підписів залишилось 90 днів. Станом на сьогодні петицію підписали 113 осіб з 25 000 необхідних. 

Підписати петицію можна за посиланням >>>>>.

Нагадаємо, нещодавно прикарпатські рятувальники заявили що з вересня за наказом ДСНС припиняють свою роботу. Втім в Управлінні цю заяву спростували, повідомивши що служба гірських рятувальників проходить реформування. Зокрема, планують замінити весь її керівний склад – на місця досвідчених рятувальників прийдуть атестовані працівники пожежного відомства.

Категорії
Новини
Новини
Loading...