У франківській квартирі посеред бруду та сміття жили четверо дітей

1 серпня на вулиці Довженка правоохоронці вилучили із квартири четверо дітей від 3 до 10 років. Маленьких франківців доставили до лікувального закладу для обстеження....
1 серпня на вулиці Довженка правоохоронці вилучили із квартири четверо дітей від 3 до 10 років.

Маленьких франківців доставили до лікувального закладу для обстеження. Діти разом з матір’ю проживають у 12-метровій кімнаті гуртожитку. Разом з ними ще й бабуся. Та окрім житлової площі дітям бракувало банальних умов для життя, адже вся квартира закидана непотребом. Треба зауважити, про жахливі умови проживання дітей стало відомо зовсім випадково – найменша дитина, трирічна Оля боса приблукала до дитсадка неподалік, де її помітили вихователі. Вони й викликали поліцію, інформує Бліц-інфо

Патрульні опитали сусідів та з’ясували, де дитина живе. А коли зайшли до квартири – жахнулись. Тому одразу ж викликали працівників ювенальної превенції.

Світлина від Алли Бойчук.Світлина від Алли Бойчук.

У таких умовах проживали діти.

Як виявилось, у цій квартирі живе не одна дитина, а одразу четверо – 10-річний Владик, 8-річна Люда, 5-річний Іван та 3-річна Оля. Правоохоронці відправили дітей на обстеження до лікарні, адже помітили у старших дивний висип. Забрати молодших одразу не вдалось – мама зачинилась з ними у квартирі. Пізніше, вийшла до поліції. Далі була година вмовлянь. Патрульні та працівники ювенальної превенції переконували матір разом з дітьми поїхати у медзаклад, аби їх обстежили. Натомість 30-річна Ірина ж переконувала, що діти належно доглянути та не голодні, тож везти їх нікуди не треба. Каже, мають житлові проблеми, бо вже роками стоять на квартирній черзі. Запевняє, що неодноразово зверталась у мерію та різні інстанції з проханням надати їй квартиру, адже прописана з дітьми у аварійному будинку на Шевченка. На доказ своїх слів показує листи від мерії. Впевнена, у всьому винна байдужа влада.

На запитання, як так сталось, що трирічна дитина боса прийшла сама до дитсадка відповіді не має.

Батько Ірини Володимир запевняє, що вона добре дбає за дітей, просто жити немає де. За його словами, жінка з дітьми живе у Франківську близько дев’яти місяців. Каже, раніше жила на Вінниччині, але втекла від чоловіка, бо пив та бив її.

“Вона приїхала перед Новим роком, бо далі жити там не могла. Поселилась тут, бо більше ніде подітись. Двоє старших дітей взяв до себе брат, бо тут ж лише 12 метрів, нема де всі притулитись. Вона весь цей час хобила, просила дати якесь житло, але були лиш відписки. За дітьми ми доглядаємо, нащо їх кудись забирати?”, – дивується чоловік.

Втім, працівники ювенальної превенції з ним не згідні. Кажуть, залишати дітей у таких умовах вони не мають права. Тому наполягають на тому, аби забрати їх до лікарні. Та переконати у цьому матір їм вдається не зразу. Та все ж після довгих вмовлянь запевнень, жінка погодилась взяти молодших дітей та поїхати з ними до лікарні.

Наразі відносно матері складено протокол про адміністративне правопорушення за невиконання батьківських обов’язків та проінформовано службу у справах дітей. Про це в мережі повідомила начальник сектору молодіжної превенції управління превентивної діяльності ГУНП в Івано-Франківській області підполковник поліції Алла Бойчук.

Треба зауважити, про життя цих дітей у неналежних умовах раніше ніхто не повідомляв.

 

Категорії
Новини
Новини
Loading...