На Верховинщині організували табір для дітей

Дітей з різних куточків України приймає міжнародний YMCA табір «Рай у Карпатах», що на Верховинщині. Нещодавно відвідали його майже півсотні юнаків та дівчат із...

Дітей з різних куточків України приймає міжнародний YMCA табір «Рай у Карпатах», що на Верховинщині. Нещодавно відвідали його майже півсотні юнаків та дівчат із Заходу та Сходу країни.

Про це пишуть “Паралелі”.

Приїхали до Карпат також діти і молодь з-за кордону. Для них участь у такому таборі – це нова можливість поспілкуватися з однолітками, «вирватися» з-під батьківської опіки, а головне – чудовий спосіб знайти нових друзів. 

Рівно на десять днів, кажуть організатори, для юнаків та дівчат, галявина у Карпатах перетворилась на майданчик для інтеграції дитячих думок та емоцій. 

Керівник табору координатор ресурсного центру в національному офісі МО YMCA Україна Олексій Баханов розповідає, що метою табору є об’єднати дітей з різних частин України і світу, навчити їх взаємодіяти і допомагати один одному.

«Взагалі молодь зараз дуже роз’єднана. Великі політичні проблеми в нашій країни, тому ми збираємо дітей з різних регіонів. Є і переселенці з Луганська, діти з малозабезпечених і багатодітних сімей, просто діти, які вирішили відвідати табір. У них різні ідеї і погляди на життя, але через походи, тренінги, командні ігри, де вони один одному допомагають, бачать, що будують цей світ, нашу країну», – розповів Олексій Баханов. 

З тутешніми дітьми тут працюють й волонтери Корпусу миру США. Твердять, що навіть мова у цьому таборі аж ніяк не завада задля отримання нових знань та емоцій. 

Зміна триває протягом 10 днів. Щодня діти роблять зарядку, ходять на тренінги і відвідують майстерні.

Аліна з Костополя (Рівненська область) розповідає: «Я в цьому таборі вперше, але порівняно з іншими тут дуже класно. Ми йдемо у походи, проводимо різні ігри, купаємось – це все дуже весело. Нещодавно ми лазили по скалодромі – це було стільки емоцій, що просто не передати. Тут класна атмосфера, всі дуже дружні, веселі і взагалі я люблю такий відпочинок». 

Табір «Рай у Карпатах» триватиме до кінця серпня. А вже наступного року організатори обіцяють знову повернутися на це місце задля того, аби діти Заходу та Сходу завжди були разом.

Фото“Паралелі”.

 

 

Категорії
Новини
Новини
Loading...