У Франківську освятили першу церкву для дітей

Сьогодні, 2 серпня, в Івано-Франківську на вулиці Гаркуші освятили новозбудовану святиню святого пророка Іллі, яка стане першою в Івано-Франківську церквою для дітей. Про це...

Сьогодні, 2 серпня, в Івано-Франківську на вулиці Гаркуші освятили новозбудовану святиню святого пророка Іллі, яка стане першою в Івано-Франківську церквою для дітей.

Про це повідомляє “Галка”.

На свято прийшли багато людей, всі навіть не помістилися у середині храму. Діти розповідали віршики та вручили коровай Архієпископу і Митрополиту Івано-Франківському Киру Володимиру Війтишину, який здійснив чин освячення.

Отець Річард Горбань розповів, що тут додатково буде діяти Центр духовного розвитку дитини, пошта Святого Миколая та ігровий майданчик.

За його словами, кількісних обмежень немає, групи дітей поділять за віковими категоріями. Храм можуть відвідувати також дорослі. Малеча матиме змогу не тільки відвідувати тематичні Літургії та слухати проповіді, а й відвідувати заняття, гуртки, майстер-класи з різними нахилами, наприклад, крою та шиття, плетіння з бісеру. Їх проводитимуть спеціально підковані люди. Поки відкривають тільки катехетичні класи, а над іншим ще працюють.

“Святиня має душпастирське спрямування. Результат ми побачимо на старості. Ті діти, які вивчатимуть християнську етику і мораль, не покинуть своїх батьків, будуть інвестувати у них. Цього дитину треба навчити, бо жодна фізика, математика, фізкультура цього не вчать”, – сказав він.

Церква має двосторонні вітражі, автором яких є митець Ігор Волошин. Його робота ще триває.

“Церква дуже довго чекала такого дня. Ми зробили великий крок вперед, бо вітраж видно всередині та зовні. Храм невеличкий, але він унікальний”, – сказав чоловік.

Також тут хочуть облаштувати вітражний іконостас, що також є рідкістю.

“Дітям хочеться дати щось рідне, не подібне на інше, але церковно канонічне”, – зауважив отець Річард.

 

 

Фото: “Галка”.

Категорії
Новини
Новини
Loading...