Прямим рейсом на море: де відпочити в останній місяць літа

Сезон відпусток закінчується, але далеко не всі цього літа були на довгоочікуваному відпочинку. Журналісти Франківчан підготували добірку напрямків куди з Івано-Франківська можна можна полетіти...

Сезон відпусток закінчується, але далеко не всі цього літа були на довгоочікуваному відпочинку. Журналісти Франківчан підготували добірку напрямків куди з Івано-Франківська можна можна полетіти або поїхати прямим рейсом, тобто без пересадок.

 З Івано-Франківська прямим рейсом можна поїхати на море в іспанські Аліканте та Валенсію, українські Одесу та Генічеськ. 

Аліканте

Результат пошуку зображень за запитом "пляж сан хуан аликанте" 

Це столиця однойменної провінції, яка входить в автономію Валенсії. Місто вважається одним з туристичних центрів узбережжя Коста Бланка. Середня температура повітря + 28-30° C.

Читайте також: Недорогий відпочинок на морі в Україні: список місць

Найвідоміший пляж Плайя-дель-Постігет, який розташований в самому центрі Аліканте біля підніжжя гори Бенакантіль. Довжина пляжу близько 900 метрів, а ширина – близько 50. Оскільки пляжна смуга досить широка навіть в розпал туристичного сезону на пляжі в будь-який час доби досить вільного місця. Також Плайя-дель-ПостігетПлайя-дель-Постігет відзначений блакитним прапором (нагорода за чистоту) і входить в число пляжів з найчистішою водою в Європі.

З Івано-Франківська до Аліканте можна полетіти в середу, неділю або четвер, повернення понеділок, четвер, п’ятниця.

Ціна

від 4875 грн економ клас 

від 15 480 грн бізнес клас

Така ціна актуальна, якщо купувати квитки за 10 місяців до запланованої дати вильоту. Вартість квитків на серпень цього року в один бік в еоном класі починається від 3052 грн, а в бізнес від — 8220 грн.

В дорозі

3 години 45 хвилин — 3 години 30 хвилин.

Валенсія

Пов’язане зображення

Найбільша з трьох провінцій в складі Валенсійської Автономії. Знаходиться в центрі Середземноморського іспанського узбережжя, має статус динамічного ділового міста. Це місто, у якому нові технології майбутнього і традиції минулого тісно переплелися.

Місцеві пляжі традиційно хорошого для Іспанії якості, в міру упорядковані, затишні і тихі. Припадуть до душі любителям засмагати топлес; кращі місця для нудистів організовані за межами Валенсії в Пінеда і Ла-Девеса. Середня температура повітря + 28-30 °C/

Читайте також: 20 найкрасивіших місць українських Карпат, щоб відвідати влітку

Це місто не спить ніколи — так кажуть іспанці. Нічне життя тут одне з найбільш захопливих в Іспанії. «Тусуватися» у Валенсії — значить міняти за ніч кілька барів, ресторанів і дискотек. Тут не заведено затримуватися в одному місці надовго.

Окрім цього Валенсія — батьківщина паельї, тут цю страву готують в усіх можливих варіаціях.

З Івано-Франківська до Валенсії можна полетіти в понеділок, п’ятницю назад вівторок, субота. 

Ціна

від 4823 грн економ клас

від 15428 грн бізнес клас

Знову ж таки, ціна за умови бронювання за 10 місяців. В серпні в один бік в економ класі можна полетіти від 4970 гривень, бізнес — від 9490 грн.

В дорозі 

3 години 40 хвилин — 3 години 25 хвилин. 

Генічеськ

Пов’язане зображення

Курортне місто в Херсонській області, розташоване на Азовському морі. Серед туристів з України і ближнього зарубіжжя Генічеськ популярний завдяки теплому морю, лояльними цінами на відпочинок і залізничному сполученню. Середня температура повітря +22-24 ° С. 

Пляжі в Генічеську починаються практично від найближчого приміського села Подорожнє. Спочатку вони обривисті, але біля Генічеська, без обриву. Щоб припинився підмив берега, обриви зрили, а берег зміцнили за допомогою дикого каменю. Звідси починається популярний серед туристів Дикий пляж. Це не особливо широка смуга суші, ширина, якої від моря до обриву становить 10-15 метрів. Він зовсім не впорядкований для відпочинку – немає лежаків, стаціонарних тіньових навісів, і на ньому практично немає пляжного піску.

Читайте також: Відпустка в Україні: за скільки івано-франківська родина може поїхати на відпочинок (інфографіка)

Найвідоміший пляж Арбатська стрілка — це коса, берег якої має піщану поверхню, її довжина 112 кілометрів, а ширина близько 7. Відпочивати сюди їдуть переважно через термальні мінеральні води та лікувальні грязі.

З Франківська їде прямий потяг по парних днях.

Ціна

Купе від 487,27

Плацкарт від 227,30

В дорозі

25 годин 48 хвилин 

Одеса

 Пов’язане зображення

Беззаперечно найпопулярніший літній курорт в Україні. Завдяки близькості моря, великій кількості пам’яток і красі сюди приїжджають відпочивати всією сім’єю. Середня температура повітря +24-26 °С.

В Одесі багато пляжів в основному вони вкриті піском, рідше галькою, ще рідше укладені кам’яними плитами. Найчастіше пляж має вигляд вузької смуги піску, над якою нависають обриви вапнякових скель висотою 15-30 м. 

Одним із популярних і малолюдних Собачий пляж. Сюди люди приходять гуляти та купатися з собаками, проте багато хто відпочиває і без тварин. До пляжу доведеться спускатися схилом, на пляжі – кілька смітників та роздягальня.

Читайте також: В «Укрзалізниці» анонсували запуск безпересадкового вагону через Івано-Франківськ до болгарського курорту

Проте Одеса починається не з моря, Одеса починається з «Привозу». Це легендарний продовольчий ринку. Кажуть, тут можна «купити все і ще трохи». Одесити вважають «Привоз» не просто місцем для покупок, а душею і серцем Одеси сюди їдуть з віддалених районів, сюди приходять, як на екскурсію, звідси починають свій відпочинок туристи.

З Франківська до Одеси щоденно влітку курсує потяг. Проте на серпень є лише кілька вільних дат.

Ціна

Люкс від 684,90

Купе від 290, 28

Плацкарт від 157,95

В дорозі

17 годин 25 хвилин

Якщо квитків на потяг немає, можна їхати автобусом, який їздить щоденно. 

Ціна

від 421 гривень

В дорозі

15 годин 40 хвилин

І на останок, прямим рейсом з Франківська можна поїхати відпочивати на …

Міське озеро

Результат пошуку зображень за запитом "франківськ пляж"

Це найбільше штучне озеро міста. Розташоване поблизу парку імені Тараса Шевченка. Площа водного дзеркала 36 га. На озері облаштовують набережну, є кілька причалів для човнів. Також є пляж з трав’яним покриттям, кілька парасольок від сонця. Додатковий затінок  створюють верби які ростуть навколо озера. 

Читайте також: Популярні серед франківців напрямки відпочинку цього літа

Можна доїхати маршруткою з будь якого кінця міста, автобусом вартість 4 гривні, тролейбусом 2 (для студентів 1 гривня).

Попри те, що можна поїхати відпочивати за кордон чи на українські курорти міське озеро було і залишається одним із улюблених місць відпочинку франківців.

Категорії
СТАТТІ
Новини
Loading...