Депутат міськради звинувачує мера Івано-Франківська та нардепа у змові з метою відчуження земельної ділянки біля міського озера

За словами Андріана Волгіна, товариство з обмеженою відповідальністю “ВРС ЛТД”, пов’язане з народним депутатом Юрієм Солов’єм, намагається самовільно захопити земельну ділянку поблизу міського озера...

За словами Андріана Волгіна, товариство з обмеженою відповідальністю “ВРС ЛТД”, пов’язане з народним депутатом Юрієм Солов’єм, намагається самовільно захопити земельну ділянку поблизу міського озера для будівництва багатоквартирного будинку.

До цього, за словами Андріана Волгіна, залучений міськвиконком на чолі з міським головою Русланом Марцінківим.

“В чому співпрацюють міська влада із порушниками: я попросив, щоб коли вони будуть робити заміри, то покликали мене, журналістів, активістів. І мене не повідомили. Коли я вже по-факту прийшов у Держгеокадастр, то мені сказали: “Ну, ми вже зробили заміри…” Але я встиг сфотографувати заміри, які вони зробили. І тут чітко вказано, що площа земельної ділянки, захопленої незаконно — 19 соток. Але через три тижні, коли я на сесії хочу зачитувати свій запит, то вони вже вказують, що не 19 соток, а чомусь вони помилилися, з’їхала карта і вони вже перерахували, що, все ж таки, 15 соток. Так от, моя думка: якщо б вони вказали 19, і при розрахунку заподіяної шкоди при встановленні паркану була б сума вже 80 тисяч гривень. А це вже — не адміністративна, а кримінальна відповідальність”, — сказав Андріан Волгін на прес-конференції сьогодні, 3 серпня.

У відділі патронатної служби Івано-Франківського міськвиконкому “Франківчанам” повідомили, що міського голови Руслана Марцінківа зараз немає на робочому місці, він перебуває у відрядженні і не може дати коментар.

“Наскільки я володію ситуацією, то структурні підрозділи міськвиконкому за дорученням міського голови підготували всі документи по цій справі, передали на розгляд депутатської земельної комісії. Та, в свою чергу, після обговорення та розгляду має прийняти рішення — передавати справу до суду, чи вживати інші заходи”, — сказала в коментарі “Франківчанам” начальник відділу патронатної служби Івано-Франківського міськвиконкому Вікторія Дротянко.

Земельна ділянка, про яку йде мова, розташована поруч із готелем “Reikartz Парк Готель”, власником якого є брат Юрія Солов’я Роман Соловей. Згідно декларації про початок будівництва, зареєстрованої у січні 2015 року, на ділянці повинна відбутися реконструкція вже існуючого готельно-оздоровчого комплексу. Натомість, зараз тут ведеться будівництво споруди, схожої на багатоквартирний будинок.

Фото: Reikartz Парк Готель.

 

Категорії
Новини
Новини
Loading...