У Франківську молодь запрошують взяти участь у навчальних візитах до Польщі

Навчальні візити до Польщі об’єднають українську та польську молодь задля розбудови нової діалогової платформи. У вересні молодіжна організація “СТАН” спільно з польськими та українськими партнерами...

Навчальні візити до Польщі об’єднають українську та польську молодь задля розбудови нової діалогової платформи.

У вересні молодіжна організація “СТАН” спільно з польськими та українськими партнерами організовує освітньо-інтеграційні подорожі для молоді віком 16-18 та 18-24 років, інформує Курс.

Мета – створення нової комунікативної та діалогової платформи для активістів різних етнічних, культурних та соціальних категорій в обох країнах, залучення до діалогу внутрішньо переміщених осіб, правозахисників із Донбасу і Криму, активістів старшого шкільного та студентського віку.

Зокрема, з 4 до 11 вересня проходитиме навчальний візит молоді (18-24 роки) до гірського селища Конінкі в межах проекту “Learning for understanding/Пізнання заради розуміння”. Проект націлений поглиблювати міжкультурний діалог, сприяти відкритим, толерантним відносинам між молоддю обох країн, досліджувати спільні корені, боротися з упередженнями та стереотипами – тими, що виникли в історичному процесі, а також тими, які формуються зараз. Навчання здійснюватиметься методами неформальної освіти, за допомогою дискусій, воркшопів, ігор, націлених на здобуття нових знань, вмінь та досвіду. Для учасників це можливість отримати комплексні знання про українсько-польські відносини: перебіг соціальних, культурних, економічних процесів.

Щоб взяти участь у навчальному візиті, потрібно не пізніше 12 серпня заповнити анкету за посиланнням goo.gl/FoieJC.

З 13 до 20 вересня триватиме навчальний візит молоді (16-18 років) до Пороніна в рамках проекту ”Galactic Friends/Галактичні друзі”. Гміна Поронін, поблизу Закопаного – відомий гірськолижний курорт, який і восени приваблює мальовничими краєвидами, безмірним простором для думок. На погляд організаторів, така атмосфера сприятиме спілкуванню та порозумінню між учасниками. Навчання у змішаних групах передбачає три етапи: підготовчий період, спільна дія та обмін, поширення результатів. Завдання проекту – поглиблення міжкультурного діалогу, розбудова надійних відносин між Україною та Польщею.  

Для участі у навчальному візиті потрібно до 12 серпня заповнити анкету за посиланням goo.gl/H16oVR.  

При відборі учасників пріоритет буде надано випускникам проектів “Молодіжної організації “СТАН”, активістам, які раніше не брали участі у візитах. А також особам, котрі постраждали унаслідок конфлікту на Донбасі, мешканцям Луганської і Донецької областей. Результати відбору будуть оголошені не пізніше 15 серпня. Відібрані молоді люди організовано вирушать до Польщі зі Львова (витрати, пов’язані з пересуванням, проживанням, харчуванням, інші витрати на території України, в тому числі оформлення документів та страховки, учасники здійснюють власним коштом). На території Польщі всі витрати (проїзд, проживання, харчування) здійснюються коштом організаторів. Організатори проекту зобов’язуються у разі необхідності надати візову підтримку та консультацію щодо оформлення потрібних документів. Організаційний збір становить 700 гривень.

Візит української молоді у Конінкі організовує ГО “МО “СТАН” спільно з польською фундацією Instytut Europejski Pro Futuro Europae в рамках проекту “Learning for understanding”. Освітньо-інтеграційну подорож до гміни Поронін влаштовує організація “СТАН” разом з ГО “Культурний діалог” та польською організацією Towarzystwo Rozwoju Piwnicznej в межах проекту “Galactic Friends”.

Навчальні візити здійснюються за сприяння Польсько-Української ради обміну молоддю. Вони є продовженням довготривалого проекту “Сприяння діалогу та примиренню в регіонах України”, який реалізовує організація “СТАН” за підтримки фонду National Endowment for Democracy.

Категорії
Новини
Новини
Loading...