Франківська мерія планує відсудити приміщення Краєзнавчого музею

Директор Краєзнавчого музею Ярослав Штиркало пояснив, що позов виник після того, як він відмовився передати третій поверх ратуші під зал засідань. Ярослав Штиркало каже, судовий позов...

Директор Краєзнавчого музею Ярослав Штиркало пояснив, що позов виник після того, як він відмовився передати третій поверх ратуші під зал засідань.

Ярослав Штиркало каже, судовий позов отримав вже після показового представлення підвалів ратуші.

“Судовий позов прийшов поштою недавно. Вони хочуть змусити мене змінити розподіл площ. Я не підписував угоду, щоб віддати третій поверх, тепер мене змушують зробити це через суд. Там має бути зал урочистих засідань. Не можна буде робити виставки, бо це буде приміщення для міських можновладців. Тиск на мене триває. А по великому рахунку, якщо такими темпами буде йти, за рік з’являться претензії і до приміщення другого поверху а за років п’ять, думаю, музей виживуть повністю”.

Штиркало каже, що буде просити підтримки в обласної ради, але поки ще не знає їх позиції, повідомляє “Репортер”.

З 1958 року у ратуші працює обласний Івано-Франківський краєзнавчий музей. Тоді ратуша перебувала в обласній власності. Та у 2012 році ратушу передали у власність міста.

На третьому поверсі музею була постійнодіюча експозиція народного мистецтва, а тепер знаходиться виставкова зала, у якій проводяться міжнародні та всеукраїнські виставки. Зараз міська влада намагається забрати її для власних потреб.

Категорії
Новини
Новини
Loading...