Для прикарпатців провели тренінг про права дитини в школі

Сьогодні, 4 серпня, в Івано-Франківську розпочався дводенний тренінг “Права дитини в школі”, який проводили громадські організації для батьків та вчителів у рамках програми “Розуміємо права людини”....

Сьогодні, 4 серпня, в Івано-Франківську розпочався дводенний тренінг “Права дитини в школі”, який проводили громадські організації для батьків та вчителів у рамках програми “Розуміємо права людини”.

 Організували захід громадські організації “Освітній дім прав людини в Чернігові”, “Молода просвіта Прикарпаття” та “Мами Прикарпаття” спільно з Українською Гельсінською спілкою, пише “Репортер”.

“Метою тренінгу є поділитися практичним досвідом та знаннями щодо створення вільного середовища в школі, – говорить Олександра Козорог, представник ГО “Освітній дім прав людини в Чернігові”. – Сьогодні зібралися представники освітянської спільноти, педагоги та батьки, щоб зрозуміти, якими правами дитина володіє, як вони реалізуються та як їх захистити.”

Представники громадської організації “Молода просвіта Прикарпаття” висловили думку про те, що краще попереджати неприємності, аніж боротися з наслідками:

“Останнім часом з’являється все більше звернень від батьків про порушення прав дітей в школі, іноді є кричущі випадки. “Мами Прикарпаття” не раз піднімали це питання, тому ми вирішили скооперуватися і зробити такий освітній тренінг, щоб не тільки бідкатися, а й вирішувати такі проблеми, – коментує Євгенія Бардяк, представник ГО “Молода просвіта Прикарпаття”. – Очікуємо позитивної роботи і результатів уже з вересня, адже до нас приїхали тренери навіть з Києва.”

Категорії
Новини
Новини
Loading...