Департамент освіти та науки МВК: франківські школярі мріють про більші порції у їдальнях

Міський голова Івано-Франківська розпорядився здійснити перевірку якості дитячого харчування в закладах освіти. Департамент освіти разом із відповідними службами відвідав кожен заклад. Суттєвих порушень не...

Міський голова Івано-Франківська розпорядився здійснити перевірку якості дитячого харчування в закладах освіти. Департамент освіти разом із відповідними службами відвідав кожен заклад. Суттєвих порушень не виявили.

Для того, щоб почути об’єктивно думку самих дегустаторів, було проведено анонімне опитування серед школярів 4, 7, 9, 11 класів щодо якості шкільних обідів.

Про це повідомляє прес-служба Івано-Франківського міськвиконкому.

Заступник директора Департаменту освіти та науки Наталія Микула каже, опитування було виключно добровільним, в ньому взяло участь 4800 дітей. Згідно досліджень, 82 % школярів користуються послугами їдальні, а 87% – шкільного буфету. З них 63% цілком задоволені гарячим харчуванням та оцінюють обіди як «смачно».

Також, щоб створити оптимальні умови харчування для школярів, проведено збір пропозицій. Серед ключових змін, про які мріють школярі — це збільшення асортименту продуктів у шкільних буфетах, продаж фруктів та йогуртів, а також збільшення порцій гарячого харчування.

Серед ключових потреб освітніх закладів Наталія Микула називає оновлення технологічного обладнання у шкільних їдальнях. Для цього буде опрацьовуватися питання створення відповідної приграми з модернізації їдалень.

Категорії
Новини
Новини
Loading...