За неправильне паркування тепер каратимуть по-новому

Президент Україн Петро Порошенко підписав ухвалений в червні Верховною Радою закон №2109-VIII, що посилює покарання за парковку авто на місцях для інвалідів. Згідно з...

Президент Україн Петро Порошенко підписав ухвалений в червні Верховною Радою закон №2109-VIII, що посилює покарання за парковку авто на місцях для інвалідів.

Згідно з документом патрульні поліціянти і інспектори з паркування отримають право штрафувати порушників правил паркування за їх відсутністю. Квитанцію про штраф вони зможуть залишити на лобовому склі автомобіля, інформує СТИК .

Також збільшується відповідальність за необладнання на спеціально відведених майданчиках для паркування місць для інвалідів.

Закон набуває чинності через три місяці з дня його опублікування.

Крім того, законопроект передбачає збільшення розміру штрафів за порушення правил парковки. Зокрема, за несплату стоянки на платній парковці хочуть штрафувати в 20-кратному розмірі від вартості години “простою”.

Представники поліції підтримали подібні нововведення, однак юристи вказують на недоробки законопроекту. Зокрема, останні вважають, що депутати повертаються до системи “листів щастя”, і штрафувати будуть власників автомобілів, а не того, хто за фактом був за кермом у момент порушення.

Категорії
Новини
Новини
Loading...