У Посічі збудують реабілітаційний центр для жінок загиблих воїнів АТО

Сьогодні, 6 серпня, ГО “Українська Жіноча Варта” презентувала ідею створення реабілітаційного центру нового зразка на територію лісу в с. Посіч, що неподалік Івано-Франківська. На...

Сьогодні, 6 серпня, ГО “Українська Жіноча Варта” презентувала ідею створення реабілітаційного центру нового зразка на територію лісу в с. Посіч, що неподалік Івано-Франківська.

На площі 2 га планують збудувати центр, де жінки загиблих атовців, а також жінки, що втратили чоловіків чи потребують підтримки, демобілізовані учасники АТО будуть проходити кількатижневий реабілітаційний курс. Тут заплановано створення реабілітаційного центру з контактним міні-зооцентром.

Ідею центру втілюватиме в життя керівник ГО “Українська Жіноча Варта” Олена Білецька, яка з початком бойових дій на сході бере активну участь  в громадській діяльності та волонтерстві, повідомляє “МІСТО”.

Жінка пояснює, що земельну ділянку, яку свого часу їй виділили в с. Посіч, вирішила використати саме так. Основна ідея майбутнього проекту – навчити жінок і чоловіків, які опинилися у складній життєвій ситуації, жити повноцінно далі. Для цього тут буде організовано не лише психологічну підтримку, а й різноманітні бізнес-тренінги і навчання. Симбіоз відпочинку і навчання.

“Жінка після смерті чоловіка часто залишається сам на сам зі страхами і переживаннями. Ми хочемо підтримати її в таку мить”, – каже Олена Білецька.

Підтримку в реалізації проекту вже висловило посольство Литви. Представник Литви Марюс Янюконісрозповів, що реабілітація атовців і їх сімей – питання, яке потребує всебічної підтримки.
 
Центр планують розпочати будувати вже восени, проте поки шукають фінансування.

Категорії
Новини
Новини
Loading...