Субсидії в Україні: українцям зробили тривожний прогноз

Українці все частіше звертаються за субсидіями. За два місяці кількість запитів збільшилася в 6 разів – з тисячі в квітні в 6 тисяч в...

Українці все частіше звертаються за субсидіями. За два місяці кількість запитів збільшилася в 6 разів – з тисячі в квітні в 6 тисяч в червні. Такі дані містяться в макроекономічному і монетарному звіті Національного банку України по липень. 

Варто нагадати, що згідно з відповідною постановою Кабінету міністрів, з 1 травня житлова субсидія не призначається, якщо у споживача є заборгованість по оплаті житлово-комунальних послуг за 2 місяці або більше, повідомляє Грушевского,5 .

Детальніше про субсидії розповів в ефірі радіостанції Голос Столиці голова Комітету економістів України Андрій Новак.

«Після збільшення мінімальної зарплати дуже різкого з 1600 до 3200 гривень тепер дуже багато українських сімей можуть не потрапити в категорію тих, які мають право на отримання субсидії. Держава на сьогодні має ситуацію, коли борг з виплати субсидій становить майже 26 млрд гривень. Тому держава буде зацікавлена ​​в тому, щоб як умога менше українських сімей отримували право на субсидію », – заявив експерт.

Категорії
Новини
Новини
Loading...