На Патріаршу прощу в Крилосі зібралось тисячі паломників

Вчора, 6 серпня, в селі Крилос Галицього району відбулася щорічна Всеукраїнська Патріарша проща до Галицької чудотворної ікони Матері Божої. Священну літургію очолив Глава УГКЦ...
Вчора, 6 серпня, в селі Крилос Галицього району відбулася щорічна Всеукраїнська Патріарша проща до Галицької чудотворної ікони Матері Божої. Священну літургію очолив Глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук).

Молитви паломників розпочалися ще з опівночі. Так, перед Архієрейською Божественною літургією християни мали можливість почути науку про історію ікони Матері Божої, опісля представники Івано-Франківської духовної семінарії провели нічні чування. Також відбулася євангелізаційно-мистецька програма для молоді, повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА.

Під час Архієрейської Божественної літургії присутні помолилися за мир та єдність українського народу. Зокрема, просили у Бога здоров’я для учасників Антитерористичної операції та їхніх сімей, зміцнення віри та мужності бійців під час оборони територіальної цілісності нашої держави. Окремо згадали всіх, хто віддав за Україну найдорожче – своє життя.

Звертаючись до паломників, Блаженніший Святослав акцентував на тому, що в цей не легкий для країни час, духовенство йде пліч-о-пліч з військовими, підтримує їх молитвою, щирою вірою у перемогу добра над злом та надією на мирне майбутнє у цілому світі.

На завершення Божественної літургії Глава УГКЦ уділив усім повний відпуст, а присутні виконали гімн «Боже Великий, Єдиний».

Категорії
Новини
Новини
Loading...